Startside arrow Vandring og Toppturer
Vandring og Toppturer
Nyttårstur til Dusetind (1177 moh) med overnatting på Dusehesten Skriv ut E-post
Norefjell og Eggedalsfjella
Skrevet av Even Lillemo-Thorud onsdag 02. januar 2008
Det er nevnt mange ganger før her på ifriluft.net, men noen ganger ligger det strålende turer å venter nesten rett utenfor stuedøra. Det er ikke alltid nødvendig med en alvorlig seriøs tur for å få gode naturopplevelser. Noen ganger er det for eksempel kun nødvendig å gå 20 minutter før man får en stor håndlaftet hytte for seg selv, samt vidt utsyn over sentrale fjell i Sør-Norge. Nyttårsaften 2007 ble etter tradisjonen tro tilbrakt på fjellet. Denne gangen på DNT-hytta "Dusehesten" ved dalføret Smådøl mellom Tunhovd og Uvdal.

Les mer...
 
Rindalsløa - førjulsstemning i ei trivelig koie Skriv ut E-post
Trollheimen og Nordmøre
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 16. desember 2007
De fleste har muligens en oppfatning om at jula skal være en rolig og avslappende tid. Dessverre blir nok mange grepet av den paniske julegavehandelen, og andre stressende gjøremål som bare "må" gjøres før julaften. Vi la derfor turen inn til en av NTNUI sine aller koseligste og avslappende koier, nemlig Rindalsløa helt nord i Trollheimen. Det ble en avslappende helg i en koie som oser av sjel og gode historier i de grove tømmerstokkene som utgjør tak og vegger. Vi var i godt selskap, "Mustafa" var svært opptatt med sine nattlige gjøremål når det siste stearinlyset ble blåst ut sent på kvelden.

Les mer...
 
Rago nasjonalpark - en uvanlig perle i Nordland Skriv ut E-post
Sulitjelma og omegn
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 13. august 2007
Sommeren er tid for de lengre turer. Da tenker jeg ikke i første rekke på antall kilometre, men antall sammenhengende dager på tur. Rago nasjonalpark var blitt utvalgt som sommerens mål. Et lite, men spesielt område som sammen med de store nasjonalparkene på svensk side danner Europa's største sammenhengende vernede område. Det ble en minnerik og solfylt uke i denne perlen av et område nord for Fauske. Store elver og fosser, og svært spesiell geologi gjorde at det ble en ny naturopplevelse på mange måter.

Kommentarer (5)

Les mer...
 
Rensfjellet (941 moh) - magisk solnedgang Skriv ut E-post
Trondheim og omegn
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 18. juni 2007
Juni betyr lange og lyse dager i Trøndelag. Hanne og jeg tok en helgetur til Brungmarka i praktfullt sommervær. Solnedgangen fra toppen av Rensfjellet ble observert oppe på toppen av varden godt kamuflert i en jervenduk. Dette ble en helg med noen magiske og stemningsfulle opplevelser i et veldig bynært terreng.

Les mer...
 
Finnan og Alnestinden - klassikere fra toppen av Trollstigen på ski Skriv ut E-post
Romsdalen og Eikesdalen
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 11. juni 2007
Sesongen siste skitur på en strålende og varm dag til to ski-klassikere i Romsdalsalpene. Vi startet ved veien like ved Alnesreset og la kursen rett mot Finnan og oppstigning via sørøstryggen. Fra toppen av Finnan var det vid utsikt selv det var litt disig denne dagen. Alnestinden ble besteget via nordryggen før vi gjorde klart for rundt 800 høydemetre med sløsj-nedkjøring tilbake til bilen.

Les mer...
 
Kongskrona (1818 moh) - en av Norges få bredekte topper Skriv ut E-post
Trollheimen og Nordmøre
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 02. juni 2007
Kongskrona er det høyeste punktet på fjellmassivet Vinnufjellet mellom Sunndalsøra og Viromdalen. Det er en av norges få bredekte topper. Toppturen fra parkeringen i Viromdalen er drøy på våren, da vi måtte bære skia opp de første 500 høydemeterne. Kongskrona er imidlertid en variert tur, igjennom frodig dalskog og opp til bredekte fjellsider lenger oppe i høyden. 8 timer tok turen tur/retur Dalen i friskt vær med white-out opp mot toppen.

Les mer...
 
Snota (1668 moh) - på lett nysnø 17.mai Skriv ut E-post
Trollheimen og Nordmøre
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 19. mai 2007
Jeg påstår at den norske fjellheimen må være en av de bedre plassene å tilbringe nasjonaldagen på. Mattis og jeg tok turen til Trollheimens landemerke, Snota for å gå lage vårt eget 2-manns sterke 17.mai tog. Værmeldingen viste overskyet og nedbør dagen før, men dette skulle nok en gang vise seg å være feil. Det ble en flott dag i fjellet med lett og tørr nysnø på toppen. Vi måtte faktisk brøyte løype innover i starten fra Gråsjøen.

Les mer...
 
Store Dyrhaugstind (2147 moh) - midt blant kremen Skriv ut E-post
Hurrungane
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 14. mai 2007
Store Dyrhaugstind ligger midt blant Hurrungane sine mange "kremtopper". Fra Turtagrø er det imidlertid en nærmest sammenhengende oppoverbakke med en stigning på 1250 høydemetere til toppen. Dette skjer i løpet av rundt 5 km i luftlinje. En drøy bakke som tidvis kan virke endeløs. Det positive er at man kommer rett inn "hjertet" av Hurrungane. Store Dyrhaugstind ligger midt mellom Skagastølstindane i øst og Ringstind- og Soileibotntindane som danner rammen i vest.

Les mer...
 
Store Ringstind (2124 moh) - en enestående skitopp Skriv ut E-post
Hurrungane
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 14. mai 2007
Det er ikke vanskelig å la seg imponere der man går innover Ringsbotn med den markante profilen til Store Ringstind midt i mot. Få topper i Norge har en slik imponerende og krass profil. Toppen ser nesten ubestigelig ut på avstand. Heldigvis for oss har toppen en langt snillere side. På østsiden er det en bakke som egner seg utmerket for skiturer og en dertil god nedkjøring. Denne dagen var forholdene tett opp mot optimale; sol og pudder.

Les mer...
 
Suliskongen (1908 moh) Skriv ut E-post
Sulitjelma og omegn
Skrevet av Per Otto Aursand lørdag 12. mai 2007
Suliskongen er Nord-Norges nest høyeste topp (1908 moh). Tur/retur fra turistforeningshytta Ny-Sulitjelma kreves 8-9 timer gange på ski. På turen må to brefall og den store, flate Sulitjelmabreen krysses. Fra toppen har man utsikt over store deler av Salten og de tre store svenske nasjonalparkene Stora Sjøfallet, Padjelanta og Sarek. På bildet ser man kongen komme til synet idet vi kommer opp på Sulitjelmabreen.

Les mer...
 
<< Start < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Neste > Slutt >>

Resultat 31 - 45 av 141
© 2024 ifriluft.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.