Østlandet
Gråhøi (1779 moh) - fra Valdresflya Skriv ut E-post
Huldreheimen (Gausdal Vestfjell)
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 18. april 2011
Valdresflya er et snøsikkert utgangspunkt for vårskiturer, og mange tar turen opp den lange slake bakken på rv 51 for å få de siste ski- og toppturer på gode forhold helt på tampen av sesongen. De fleste legger nok turen opp mot 2000 meterstoppene på Kalvehøgdi. Hvis man derimot legger turen mot øst, og de nordligste toppene i Huldreheimen er Gråhøi et naturlig valg. Gråhøi er den høyeste toppen blant de mer avrundede toppene i Jotunheimens forgård.

Les mer...
 
Stor-Svuku (1416 moh) - utsiktsbilder fra toppen Skriv ut E-post
Femundsmarka og omegn
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 08. august 2009
Stor-Svuku er den høyeste toppen i Femundsmarka med sine 1416 moh. Toppen ruver markant i det ellers ganske flate skogsterrenget i området rundt. Dette gjør dermed at toppen er et flott utsiktspunkt. Svukuriset er nok det vanligste utgangspunktet for denne turen. Fra DNT-hytta er det T-merket rute de rundt 600 høydemeterne til toppen. Vi besteg toppen fra andre siden som en avveksling fra vår fisketur i Grøtådalen. Turen gikk fra Grøtådalen, via landemerket Oasen og derfra direkte opp til toppen.

Les mer...
 
Gaustatoppen (1883 moh) - via nordvestryggen fra Selstali Skriv ut E-post
Hardangervidda
Skrevet av Even Lillemo-Thorud torsdag 31. juli 2008
De fleste av de ca. 30 000 som besøker Gaustatoppen hvert år tar den korteste veien fra Stavsro. Det finnes en rekke andre alternativer til ruter opp til en av Sør-Norges mest markante topper. Vi valgte nordvestryggen opp til toppen fra Selstali. Dette innebærer en travers av hele den umiskjennelige toppryggen fra nord til sør. Toppryggen er fri for de store utfordringene, men gir samtidig masse tid til å studere Norges videste utsikt. Fra toppen kan man se hele 50 000 km2 på klare dager.

Les mer...
 
Besseggen - klassiker langs Gjende Skriv ut E-post
Jotunheimen Øst
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 26. juli 2008
Besseggen er en av Norges aller største fjellklassikere. Noen vil sikkert mene at turen over eggen mellom Memurubu og Gjendesheim er en helt obligatorisk tur for en nordmann. Ca. 40 000 går turen hvert år, og selve eggen er nok det nærmeste vi i Norge kommer tilstandene på den kinesiske mur. Her får man ikke oppleve fjellets stillhet, men omgivelsene er storslagene med Gjendes blå-grønne vann omkranset av stupbratte fjellsider og Jotunheimens hvite kremtopper som perfekte kulisser.

Les mer...
 
Surtningssui (2368 moh) - via Memurudalen Skriv ut E-post
Jotunheimen Øst
Skrevet av Even Lillemo-Thorud fredag 25. juli 2008
Surtningssui er blant Norges aller høyeste fjelltopper. Toppen er også en av få topper i Jotunheimen der det går en T-merket sti helt til topps. Surtningssui er dermed lett å nå på en lang dagstur fra Memurubu. Omlag 10 timer bør man beregne tur-retur. Toppen ligger sentralt plassert mellom Glittertind og Gjende, og utsikten skal etter ryktene være en av de aller fineste i Jotunheimen. På en dag som denne gikk det ikke an å være uenig i dette. Superlativene strekker ikke til. Bildene får tale sitt eget språk.

Les mer...
 
Bukkelægeret - Gjendebu til Memurubu Skriv ut E-post
Jotunheimen Øst
Skrevet av Even Lillemo-Thorud torsdag 24. juli 2008
Hvis Besseggen er storebror, så er Bukkelægeret den litt mindre kjente lillebroren. Bukkelægeret ligger på den T-merkede stien mellom Gjendebu og Memurubu, og er den 400 høydemeter bratte stigningen opp til platået på Memurutunga fra Gjende. Turen er på mange måter mer spektakulær enn Besseggen. Her er det mindre folk, og utfordringene er større. På de bratteste partiene er det sikret med kjetting og wire som det går an å holde seg i. Vi gjennomførte turen i strålende solskinn og med et aldri så lite heteslag.

Les mer...
 
Galdebergtinden (2075 moh) - på vei mellom Torfinnsbu og Gjendebu Skriv ut E-post
Jotunheimen Øst
Skrevet av Even Lillemo-Thorud tirsdag 22. juli 2008
Galdebergtinden er ikke den mest spektakulære toppen i Jotunheimen. Det er mange som bare går forbi denne toppen på vei mellom Eidsbugarden og Gjendebu. Toppen byr imidlertid på god utsikt mot de vestlige toppene i Jotunheimen, og vidt utsyn mot de mer alpine toppene i nordøst, slik som Slettmarkpiggen. Vi besteg toppen på andre dag av sommerens rundtur i Jotunheimen. Første etappe gikk mellom Torfinnsbu og Gjendebu.

Les mer...
 
Besshøe (2258 moh) - tur/retur Bessheim Skriv ut E-post
Jotunheimen Øst
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 12. mai 2008
Besshøe ruver majestetisk i landskapet over både Besseggen og Gjende. Toppen ligger litt for seg selv i de østlige delene av Jotunheimen, mellom Gjendealpene i sør og toppene rundt Nautgardstinden lenger mot nord. Besshøe utmerker seg som toppturmål ved at den ikke krever noen ekstra transport eller anmarsj, noe som mange andre topper i dette området krever. Toppen er tilgjengelig på en relativt kort dagstur fra riksvei 51 forbi Bessheim fjellstue.

Les mer...
 
Rasletinden og Kalvehøgdi - populær vårskitur Skriv ut E-post
Jotunheimen Øst
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 11. mai 2008
Rasletind og Kalvehøgdi er blant Norges lettest tilgjengelige 2000-meters topper. Når veien over Valdresflya åpner i månedskiftet april-mai strømmer det til skiløpere som har tenkt seg opp på denne lettgåtte fjellryggen helt sør i Jotunheimen. Turværet viste seg fra sin beste siden denne pinseaftenen, og 8 topper over 2000-meter ble besøkt fra Østre Rasletinden i øst til Vestre Kalvehøgdi i vest. Jeg var på ingen måte alene i fjellet denne dagen. Det var rene folkevandringen, og bilene stod parkert i en lang lang rekke langs veien over flya.

Les mer...
 
Nyttårstur til Dusetind (1177 moh) med overnatting på Dusehesten Skriv ut E-post
Norefjell og Eggedalsfjella
Skrevet av Even Lillemo-Thorud onsdag 02. januar 2008
Det er nevnt mange ganger før her på ifriluft.net, men noen ganger ligger det strålende turer å venter nesten rett utenfor stuedøra. Det er ikke alltid nødvendig med en alvorlig seriøs tur for å få gode naturopplevelser. Noen ganger er det for eksempel kun nødvendig å gå 20 minutter før man får en stor håndlaftet hytte for seg selv, samt vidt utsyn over sentrale fjell i Sør-Norge. Nyttårsaften 2007 ble etter tradisjonen tro tilbrakt på fjellet. Denne gangen på DNT-hytta "Dusehesten" ved dalføret Smådøl mellom Tunhovd og Uvdal.

Les mer...
 
<< Start < Forrige 1 2 3 4 Neste > Slutt >>

Resultat 1 - 10 av 34
© 2024 ifriluft.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.