Hardangervidda
Gaustatoppen (1883 moh) - via nordvestryggen fra Selstali Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud torsdag 31. juli 2008
De fleste av de ca. 30 000 som besøker Gaustatoppen hvert år tar den korteste veien fra Stavsro. Det finnes en rekke andre alternativer til ruter opp til en av Sør-Norges mest markante topper. Vi valgte nordvestryggen opp til toppen fra Selstali. Dette innebærer en travers av hele den umiskjennelige toppryggen fra nord til sør. Toppryggen er fri for de store utfordringene, men gir samtidig masse tid til å studere Norges videste utsikt. Fra toppen kan man se hele 50 000 km2 på klare dager.

Les mer...
 
Borgsjåbrotet (1485 moh) Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud tirsdag 17. april 2007
Borgsjåbrotet er Nore og Uvdal kommunes sitt høyeste punkt og er dermed i selebert selskap. Toppen er dermed en kommunetopp. Kommunetopper er naturlig nok et noe større prosjekt for en toppsamler enn fylkestopper, men det finnes sikkert mange toppjegere som har dette som et mål. Jeg har absolutt ikke satt meg noe mål om dette, men på årets lengste fredag var Hanne og jeg allikevel en topp rikere. En forblåst langfredag, men sola skinte og vi fikk oppleve vid utsikt fra toppunktet.

Les mer...
 
Halne til Imingfjell - via ei krasafaren steinbu Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud tirsdag 17. april 2007
Årets påsketur gikk fra Halne Fjellstove til Imingfjell på de østlige delene av Hardangervidda. Det ble en tre-dagerstur som inneholdt både det å ligge værfast og knallblå himmel. Til vår fordel var det medvind fra nordvest alle dagene, så kilometrene gikk fort unna når vi satte på oss skia. Under turen ble det speidet febrilsk etter ei krasafaren steinbu i nærheten av Heinseter, dessverre uten noen suksessfull oppdagelse.

Les mer...
 
Hardangerjøkulen (1863 moh) Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud torsdag 27. april 2006
Finse er et flott utgangspunkt for fjellturer. Det er lett tilgjengelig med tog, og man kommer samtidig langt inn i fjellheimen. Vår ”søskentur” startet på samme måte med bil fra Kongsberg til Geilo for så og ta toget inn til Finse. Denne 3 dagersturens første mål var Hardangerjøkulen som er en flott, populær og kort dagstur fra Finse. Samtidig er det Hordaland sitt høyeste punkt, og slikt motiverer ofte litt ekstra. Været var litt skiftende med et tynt skydekke på toppen, men likevel en flott tur på en av Norges mest kjente topper.

Les mer...
 
Sandfloegga (1721 moh) og Nupsegga (1673 moh) - Finse til Haukelisæter Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud fredag 18. april 2003
5 dagers tur fra Finse til Haukelisæter i drømmepåsken 2003. Overnatting i telt, jaktbu og to under åpen himmel blant annet på 1600 moh. Hele turen kan egentlig oppsummeres med et ord; Fantastisk!

Les mer...
 
© 2024 ifriluft.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.