Startside arrow Fjellklatring
Fjellklatring
Svellnosbreahesten (2181 moh) - på trynet i steinrøysa Skriv ut E-post
Jotunheimen Vest
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 15. juli 2007
Det er ikke ofte jeg har skadet meg skikkelig på tur i fjellet. Det har vært mange "nære på", men utrolig nok går det som oftes riktig så bra. Denne turen som egentlig ikke skulle gå til Svellnosbreahesten, men en reprise av Svellnosbreen rundt fra i fjor ble ikke helt slik jeg trodde på forhånd. Denne artikkelen er ikke ment som et skrekkens eksempel, men jeg skriver istedenfor noen ord for erfaringsoverføring og tips til andre tinderanglere. Skaden jeg pådro meg ble heldigvis ikke så ille som jeg kunne fryktet etter stupet nedover steinrøysa fra Store Tverråtind.

Les mer...
 
Størenhammeren - sommerens kileklatring Skriv ut E-post
Trondheim og omegn
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 08. oktober 2006
Det er ikke så lett å skrive turbeskrivelser fra rene klatreaktiviteter. De fleste klatreførere beskriver disse turene eller rutene godt. I løpet av sommeren i Trondheim ble det en god del turer til Støren for å klatre på Størenhammeren. Lokalt kalt Storhammeren. Jeg føler likevel det er verdt å nevne disse flotte turene som byr på trivelig tradisjonell kileklatring. Denne artikkelen oppsummerer sommerens turer på "Lyneggen", "Grismattjuven", "Heksedans" og "Holmenkollsøndag".

Les mer...
 
Innerdalstårnet (1452 moh) - via vestveggen Skriv ut E-post
Trollheimen
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 02. oktober 2006

Innerdalstårnet og Innerdalen er godt kjent blant fjellfolk og fjellklatrere. De fleste tar imidlertid normalveien opp. Denne ruta krever ikke sikringsutstyr, bare fortrinnsvis tørre forhold. Vi tok derimot sikte på en klatrerute opp vestveggen. En rute som i føreren ble gradert til 4+. Det ble en flott, men lang høstdag i fjellet. 12 timer viste klokka når vi returnerte til teltplassen i skumringen.

Les mer...
 
Harbak - klatremekka i solnedgang Skriv ut E-post
Fosenhalvøya
Skrevet av Marius Røed Hanssen tirsdag 05. september 2006
Harbakfjellet i Åfjord, 12 mil fra Trondheim, har mye å by på av både fjellklatring og buldring. Vi tok turen den første helgen i september, og været gjorde at vi fikk testet ut begge deler.

Les mer...
 
Lofoten Skriv ut E-post
Lofoten
Skrevet av Martin Skrove onsdag 23. august 2006

Lofoten kan by på veldig fin klatring om man har været med seg. Vi var så heldig å få fire dager med oppholds pluss en panser dag! Med fem dager til rådighet besøkte vi kjente steder som Paradis, Svolværgeita, Gandalf-veggen, presten svaet, sjø svaet samt klatre-kafè`n i Henningsvær. Fjellet i lofoten er mange steder veldig fast og fint, det som overasket oss var den enormt gode friksjonen. Fingerspissene samt sko-tuppene fikk kjørt seg godt.

Les mer...
 
Kaldklova - klatring i "baris" Skriv ut E-post
Trondheim og omegn
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 20. august 2006
Den fantastiske sommeren anno 2006 i Trøndelag har gjort oss bortskjemte med sol og varme. Etter det korte besøket på Agdenes og Kaldklova tidligere i sommer var det tid for en ny visitt. 4 ruter ble gått av 2 taulag. Trivelig klatring i vakre omgivelser ytterst i Trondheimsfjorden.

Les mer...
 
Snøhettatraversen i alt slags vær Skriv ut E-post
Dovrefjell
Skrevet av Mattis Myhre søndag 13. august 2006

Værvarselet så bra ut for helga, og Skrove og undertegnede benyttet sjansen til å prøve oss på Snøhetta-traversen på Dovrefjell. Traversen byr på noen fine taulengder i Snøhetta-massivet, og fire topper over 2000 meter. Søndagen var satt av til brevandring(!), og en noget ambisiøs snørenne opp på Storstygge Svanåtind…

Les mer...
 
Svellnosbreen rundt - 12 flotte topper over 2000 meter Skriv ut E-post
Jotunheimen Vest
Skrevet av Even Lillemo-Thorud onsdag 09. august 2006
Svellnosbreen rundt er en klassisk ryggtravers over noen av Norges aller høyeste topper. Utgangspunktet for turen er Spiterstulen. Det er i alt 12 topper over 2000 meter som bestiges i løpet av rundturen. I tillegg er det mulig å legge inn en kort avstikker til Svellnosbreahesten. Vi fikk en flott dag i sommerfjellet. Vi startet med lavt skydekke, men kom etter hvert over skylaget og fikk nyte synet av Galdhøpiggen som svevde på et hvitt bølgende teppe.

Les mer...
 
Tjørnhols- og Knutsholstindtraversen Skriv ut E-post
Jotunheimen Øst
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 10. juli 2006
Tinderekken mellom Bygdin og Gjende inneholder mange artige og spennende utfordringer for en tinderangler. Vi la opp til en maratontur med start ved veien over Valdresflya via hele 9 topper før avslutning på Gjendebu. Resultatet ble en 17 timers lang traversering av noen av Norges aller fineste 2000 meterstopper.

Les mer...
 
Selnes - sommervarm svaklatring Skriv ut E-post
Fosenhalvøya
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 02. juli 2006
I følge reklamen er Fosen "et Norge i miniatyr!" Vi pakket derfor bilen med klatreutstyr for å utforske denne halvøya i Trøndelag. Fredag ble det klatring på Agdenes før kursen ble satt over til Ørlandet og opp til Tindegruppas hytte (NTNUI) på Selnes ved Stjørnfjorden. Det ble en helg i strålende sommervær med spennende klatring, noen flotte leirplasser og mye knott, klegg og mygg.

Les mer...
 
<< Start < Forrige 1 2 Neste > Slutt >>

Resultat 1 - 10 av 15
© 2024 ifriluft.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.