Startside arrow Isklatring og Bre
Isklatring og Bre
Snotbreen - liten men oppsprukket bre under Snota Skriv ut E-post
Trollheimen
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 29. august 2009
Trollheimen er ikke akkurat mest kjent for å være et isbre-eldorado. I Trollheimen ligger de største breene lengst mot sørvest i Innerdalen og Vinnufjell massivet. Lenger mot nord er antallet og størrelsene mindre. Breen under landemerket Snota er det imidlertid litt størrelse på. Innmarsjen fra Gråsjøen er relativt drøy sammenlignet med større breer i Bre- og Jotunheimen, men kjøreturen fra vårt utgangspunkt i Trondheim er tilsvarende raskere, så valget var derfor relativt enkelt denne helgen sent i august.

Les mer...
 
Blåisvandring i Bøverbreen Skriv ut E-post
Jotunheimen Vest
Skrevet av Marius Røed Hanssen mandag 11. september 2006
Været i Jotunheimen kan være nokså ustabilt om høsten, noe vi fikk erfare da vi hadde planer om å gå en del av Smørstabbtindtraversen i starten av september. Skydekket var lavt og da toppene kom til syne var de dekket av et hvitt teppe av nysnø, så planen ble endret til blåisvandring i Bøverbreen.

Les mer...
 
Isklatring på Øysand Skriv ut E-post
Trondheim og omegn
Skrevet av Martin Skrove onsdag 21. juni 2006
I området rundt Trondheim finnes det mange muligheter for isklatring. Øysand har en bra samling korte men spenstige linjer. Ikke alt er bra nok til å gå på led men mange fine topptau muligheter for den som vil ha det litt skøy!

Les mer...
 
Eventyrisen - kort kveldstur i is-labyrinten Skriv ut E-post
Jotunheimen Vest
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 09. april 2006
Før turen til Lindbergtinden, Bukkehøe og Store Bukkeholstind i påsken i fjor gjennomførte vi en kort kveldstur til Svellnosbreen og Eventyrisen. På grunn av lite snø i Jotunheimen dette året var det nesten som å vandre rundt i brefallet på sommeren. Det var tett med blå isflater. Det snødde imidlertid litt, så det la seg et lett snølag over de kunstferdige skulpturene. En flott oppladning til langturen dagen etter.

Les mer...
 
© 2024 ifriluft.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.