Jotunheimen Vest
Svellnosbreahesten (2181 moh) - på trynet i steinrøysa Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 15. juli 2007
Det er ikke ofte jeg har skadet meg skikkelig på tur i fjellet. Det har vært mange "nære på", men utrolig nok går det som oftes riktig så bra. Denne turen som egentlig ikke skulle gå til Svellnosbreahesten, men en reprise av Svellnosbreen rundt fra i fjor ble ikke helt slik jeg trodde på forhånd. Denne artikkelen er ikke ment som et skrekkens eksempel, men jeg skriver istedenfor noen ord for erfaringsoverføring og tips til andre tinderanglere. Skaden jeg pådro meg ble heldigvis ikke så ille som jeg kunne fryktet etter stupet nedover steinrøysa fra Store Tverråtind.

Les mer...
 
Svellnosbreen rundt - 12 flotte topper over 2000 meter Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud onsdag 09. august 2006
Svellnosbreen rundt er en klassisk ryggtravers over noen av Norges aller høyeste topper. Utgangspunktet for turen er Spiterstulen. Det er i alt 12 topper over 2000 meter som bestiges i løpet av rundturen. I tillegg er det mulig å legge inn en kort avstikker til Svellnosbreahesten. Vi fikk en flott dag i sommerfjellet. Vi startet med lavt skydekke, men kom etter hvert over skylaget og fikk nyte synet av Galdhøpiggen som svevde på et hvitt bølgende teppe.

Les mer...
 
Falketind (2068 moh) og Stølsnostind (2074 moh) Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 13. august 2005
Dagen startet ypperlig med sol, men etterhvert trakk skyene seg på og snøbygene satte inn. Ruta gikk fra Koldedalsvantnet via Falkbreen og opp noe vi trodde var Pionerruta i østveggen på Falketind. Derfra enkelt opp på toppene for så å returnere via Morka-Koldedalen.

Les mer...
 
© 2024 ifriluft.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.