Midt-norge
Størenhammeren - sommerens kileklatring Skriv ut E-post
Trondheim og omegn
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 08. oktober 2006
Det er ikke så lett å skrive turbeskrivelser fra rene klatreaktiviteter. De fleste klatreførere beskriver disse turene eller rutene godt. I løpet av sommeren i Trondheim ble det en god del turer til Støren for å klatre på Størenhammeren. Lokalt kalt Storhammeren. Jeg føler likevel det er verdt å nevne disse flotte turene som byr på trivelig tradisjonell kileklatring. Denne artikkelen oppsummerer sommerens turer på "Lyneggen", "Grismattjuven", "Heksedans" og "Holmenkollsøndag".

Les mer...
 
Innerdalstårnet (1452 moh) - via vestveggen Skriv ut E-post
Trollheimen
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 02. oktober 2006

Innerdalstårnet og Innerdalen er godt kjent blant fjellfolk og fjellklatrere. De fleste tar imidlertid normalveien opp. Denne ruta krever ikke sikringsutstyr, bare fortrinnsvis tørre forhold. Vi tok derimot sikte på en klatrerute opp vestveggen. En rute som i føreren ble gradert til 4+. Det ble en flott, men lang høstdag i fjellet. 12 timer viste klokka når vi returnerte til teltplassen i skumringen.

Les mer...
 
Harbak - klatremekka i solnedgang Skriv ut E-post
Fosenhalvøya
Skrevet av Marius Røed Hanssen tirsdag 05. september 2006
Harbakfjellet i Åfjord, 12 mil fra Trondheim, har mye å by på av både fjellklatring og buldring. Vi tok turen den første helgen i september, og været gjorde at vi fikk testet ut begge deler.

Les mer...
 
Kaldklova - klatring i "baris" Skriv ut E-post
Trondheim og omegn
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 20. august 2006
Den fantastiske sommeren anno 2006 i Trøndelag har gjort oss bortskjemte med sol og varme. Etter det korte besøket på Agdenes og Kaldklova tidligere i sommer var det tid for en ny visitt. 4 ruter ble gått av 2 taulag. Trivelig klatring i vakre omgivelser ytterst i Trondheimsfjorden.

Les mer...
 
Snøhettatraversen i alt slags vær Skriv ut E-post
Dovrefjell
Skrevet av Mattis Myhre søndag 13. august 2006

Værvarselet så bra ut for helga, og Skrove og undertegnede benyttet sjansen til å prøve oss på Snøhetta-traversen på Dovrefjell. Traversen byr på noen fine taulengder i Snøhetta-massivet, og fire topper over 2000 meter. Søndagen var satt av til brevandring(!), og en noget ambisiøs snørenne opp på Storstygge Svanåtind…

Les mer...
 
Selnes - sommervarm svaklatring Skriv ut E-post
Fosenhalvøya
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 02. juli 2006
I følge reklamen er Fosen "et Norge i miniatyr!" Vi pakket derfor bilen med klatreutstyr for å utforske denne halvøya i Trøndelag. Fredag ble det klatring på Agdenes før kursen ble satt over til Ørlandet og opp til Tindegruppas hytte (NTNUI) på Selnes ved Stjørnfjorden. Det ble en helg i strålende sommervær med spennende klatring, noen flotte leirplasser og mye knott, klegg og mygg.

Les mer...
 
Innerdalstårnet - via søreggen Skriv ut E-post
Trollheimen
Skrevet av Ove Østerlie lørdag 10. juni 2006

9. juni la en gjeng ivrige folk i vei til Innerdalen for ei opplevelsesrik helg. Fjellsportgruppa i Trondhjems Turistforening arrangerte klatrekurs.Det skulle klatres til den store gullmedalje!

Les mer...
 
Klatring på Agdenes - Agdeneskoia Skriv ut E-post
Trondheim og omegn
Skrevet av Mattis Myhre mandag 24. april 2006

Helga skulle i utgangspunktet brukes til å løpe o-løp i Botngård på lørdag, men vi fant fort ut at en tur ut hit burde kombineres med litt klatring i de mektige veggene her ute i havgapet.

Les mer...
 
Snøhettatraversen Skriv ut E-post
Dovrefjell
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 04. september 2005
Snøhettatraversen er en klatreklassiker i Norge. Traversen rundt "hesteskoen" på Snøhetta byr på utfordrende klatring og luftige passasjer. Denne dagen var vi til en forandring svært heldige med været.. Litt is og snø skapte litt vanskelige forhold. Etter 12 timer var vi tilbake ved bilen like nedenfor Snøheim.

Les mer...
 
© 2024 ifriluft.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.