Vestlandet
Finnan og Alnestinden - til fots Skriv ut E-post
Romsdalen og Eikesdalen
Skrevet av Even Lillemo-Thorud tirsdag 27. juli 2010
To klassikere fra toppen av Trollstigen. Disse toppene er nok mer populære med ski på beina, men denne gangen tok vi turen på sommerføre og i strålende solskinn. Toppen av Finnan ble besøkt først. På returen ble det en avstikker opp til Alnestinden. God sikt denne dagen ga et vidt utsyn mot omkringliggende ville og kvasse Romsdalstinder.

Les mer...
 
Urdadalsryggen - spennende ryggtravers fra Spiterstulen Skriv ut E-post
Jotunheimen Vest
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 23. august 2009
Urdadalsryggen er en spennende ryggtravers midt i hjertet av Jotunheimen. Turen starter enten fra Spiterstulen eller Leirvassbu. Fra Spiterstulen er det en innmarsj på 6-7 km i den meget lettgåtte Visdalen. På turen får man med seg 5 topper over 2000-meter. Hvis man går traversen fra nord, dvs. at man starter med Store Urdadalstind blir turen gradvis vanskeligere. Urdadalsryggen er stedvis luftig, og noen steder svært oppsrukket.

Les mer...
 
Store Dyrhaugstind (2147 moh) - nedkjøring til Ringsbotn Skriv ut E-post
Hurrungane
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 23. mai 2009
Den brede Dyrhaugsryggen er en klassisk og populær skitur fra Turtagrø i Hurrungane. Denne mai-lørdagen ville vi imidlertid prøve oss på en av rennene ned til Ringsbotn fra toppen av Store Dyrhaugstind. Den vestvendte fjellsiden byr på mange snørenner som ikke er alt for bratte. Vi kom tilfeldigvis over en variant som resulterte i en av årets artigste og flotteste nedkjøringer. Fast, fin og myk vårsnø, sammen med et orginalt rutevalg gjør at denne ruta lett kan anbefales til andre.

Les mer...
 
Skårasalen (1542 moh) - nedkjøring til Skår Skriv ut E-post
Sunnmøre
Skrevet av Even Lillemo-Thorud onsdag 08. april 2009
Skårasalen er en av Sunnmørsalpenes klassiske skiturer. Når man samtidig velger å kjøre ned til den veiløse gården Skår og fergetransport tilbake blir dette fort en minnerik og spesiell opplevelse. Denne solrike onsdagen i april var det mange som valgte å gjennomføre denne turen i praktfullt påskevær.

Les mer...
 
Fløtatinden - nedkjøring til Ljøsåbotnen Skriv ut E-post
Romsdalen og Eikesdalen
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 28. mars 2009
Fløtatinden er antagelig Øksendalens skitopp nummer 1. Mange velger å gå opp og kjøre ned på samme sted. Det vil si via Saufjellet. Vi prøvde oss på en alternativ nedkjøring ned til Ljøsåbotnen mellom Fløtatind og Trondskjortetind. Her er nedkjøringen brattere, men gir dessverre en ekstra oppoverbakke før man kan sette utfor den siste fjellsiden ned til Brandstadbu. Litt flatt lys gav ikke de beste forholdene denne dagen, men området og spesielt rennene på Trondskjortetind skal utforskes nærmere ved neste mulighet.

Les mer...
 
Skjorta (1711 moh) - bilder fra januar Skriv ut E-post
Romsdalen og Eikesdalen
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 04. januar 2009
Søndag 4.januar satt vi oss i bilen mot Eresfjord og Skjorta. Snøen hadde lavet ned i et par dager og pudderalarmen hadde gått. Dagen startet flott, men dessverre skyet det mer og mer over. Lyset ble flatere og flatere, og toppen av Skjorta lå innpakket oppe i skydekket. Toppen ble derfor ikke besøkt denne gangen. Vi startet istedenfor nedkjøringen fra ca. 1550 moh. Legger ut noen bilder fra oppstigningen som viser det blasse januarlyset speile seg på karakteristiske fjelltopper rundt Eresfjord og omegn.

Les mer...
 
Skjorta (1711 moh) - via Kvidalen Skriv ut E-post
Romsdalen og Eikesdalen
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 14. april 2008
"Skjorta" er unektelig et litt merkelig navn på en fjelltopp. Jeg har lenge lurt på hvorfor nettopp dette navnet havnet på denne kjente skitoppen innerst i Eresfjorden. Dette var min aller første tur til Eresfjord, så jeg så frem til å se toppen med egne øyne. Når jeg fikk øye på toppen, på vei innover langs fjorden lørdag kveld var det ikke vanskelig å forstå hvorfor den bærer dette navnet. Skjorta ser kort og greit ut som baksiden på en skjorte, med krave, skuldre og i vintersesongen, et langt hvitt bakstykke. Turværet viste seg fra sin beste siden denne april søndagen. Det var bare å nyte både opp og nedkjøringen fra vanninntaket nede i Kanndalen. 4,5 time tok turen tur-retur i et jevnt tempo.

Les mer...
 
Finnan og Alnestinden - klassikere fra toppen av Trollstigen på ski Skriv ut E-post
Romsdalen og Eikesdalen
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 11. juni 2007
Sesongen siste skitur på en strålende og varm dag til to ski-klassikere i Romsdalsalpene. Vi startet ved veien like ved Alnesreset og la kursen rett mot Finnan og oppstigning via sørøstryggen. Fra toppen av Finnan var det vid utsikt selv det var litt disig denne dagen. Alnestinden ble besteget via nordryggen før vi gjorde klart for rundt 800 høydemetre med sløsj-nedkjøring tilbake til bilen.

Les mer...
 
Store Dyrhaugstind (2147 moh) - midt blant kremen Skriv ut E-post
Hurrungane
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 14. mai 2007
Store Dyrhaugstind ligger midt blant Hurrungane sine mange "kremtopper". Fra Turtagrø er det imidlertid en nærmest sammenhengende oppoverbakke med en stigning på 1250 høydemetere til toppen. Dette skjer i løpet av rundt 5 km i luftlinje. En drøy bakke som tidvis kan virke endeløs. Det positive er at man kommer rett inn "hjertet" av Hurrungane. Store Dyrhaugstind ligger midt mellom Skagastølstindane i øst og Ringstind- og Soileibotntindane som danner rammen i vest.

Les mer...
 
Store Ringstind (2124 moh) - en enestående skitopp Skriv ut E-post
Hurrungane
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 14. mai 2007
Det er ikke vanskelig å la seg imponere der man går innover Ringsbotn med den markante profilen til Store Ringstind midt i mot. Få topper i Norge har en slik imponerende og krass profil. Toppen ser nesten ubestigelig ut på avstand. Heldigvis for oss har toppen en langt snillere side. På østsiden er det en bakke som egner seg utmerket for skiturer og en dertil god nedkjøring. Denne dagen var forholdene tett opp mot optimale; sol og pudder.

Les mer...
 
<< Start < Forrige 1 2 3 4 Neste > Slutt >>

Resultat 1 - 10 av 34
© 2024 ifriluft.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.