Vestlandet
Lodalskåpa (2083 moh) - Vestlandsdronninga Skriv ut E-post
Breheimen og Jostedalsbreen
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 07. mai 2007
Lodalskåpa er en klassisk vårskitur. Når bomveien inn til Bødalseter åpner i mai/juni er dette en majestetisk topp som frister mange skikjørere og toppsankere. 1400 høydemetere må forseres fra starten ved Bødalseter. Turen innebærer kryssing av bre og en 50 graders bratt bakke før man kan sette beina på toppunktet. Toppen tilbyr da til gjengjeld en av Norges flotteste utsikter, mot blant annet Hurrungane i sør og de hvite viddene på Jostedalsbreen i sørvest.

Les mer...
 
Tverrådalskyrkja (2088 moh) - inn i tåkeheimen Skriv ut E-post
Breheimen og Jostedalsbreen
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 07. mai 2007
Dagen etter turen til Lodalskåpa var vi på plass ved Sota Sæter og Breheimen for en ny 2000-meters-tur. Tverrådalskyrkja er et naturlig toppturmål fra Sota Sæter der toppryggen troner over Liavatnet i sør. Toppen er også den høyeste i området og kan på solrike dager gi en vid utsikt. Det opplevde dessverre ikke vi da snøværet trakk inn i løpet av dagen slik at toppen ble besteget i kuling og snøfokk.

Les mer...
 
Sylvkallen (1310 moh) Skriv ut E-post
Sunnmøre
Skrevet av Jomar Jentoft torsdag 03. mai 2007
På den siste dagen i april var det Sylvkallen som sto for tur. Da vi parkerte bilen i Sandaldalen lå skyene ennå ganske tett over oss, men i løpet den neste timen løste de seg opp og kun solen og den knall blå himmelen var igjen. Et perfekt utgangspunkt for en topp med så god utsikt.

Les mer...
 
Skårasalen (1542 moh ) Skriv ut E-post
Sunnmøre
Skrevet av Jomar Jentoft torsdag 03. mai 2007
Den siste søndagen i april ble benyttet til å bestige Skårasalen. Glimrende vær og nydelig føre i den øverste delen av nedkjøringen, gjorde dagen meget minneverdig.

Les mer...
 
Slogen (1564 moh) Skriv ut E-post
Sunnmøre
Skrevet av Marius Røed Hanssen tirsdag 01. mai 2007
Planen for onsdagskvelden var allerede bestemt – påskedisco på Rust i Ørsta. Dagens tur burde derfor bli en kort og grei tur, slik at det ikke ble altfor hard totalbelastning, men slik ble det ikke. Slogen, den majestetiske tinden rett ved Hotel Union på Øye skulle bestiges.

Les mer...
 
V-Skaret på Skagastølsryggen - nedkjøring i renna Skriv ut E-post
Hurrungane
Skrevet av Sigbjørn Mykland mandag 30. april 2007
V – skaret er muligens mest kjent som et punkt man passerer når man klatrer Skagastølstraversen, men har også en snørenne som har blitt populær blant brattkjøringsentusiastene.

Les mer...
 
Gjertvasstind (2351 moh) - nedkjøring via nordøstflanken Skriv ut E-post
Hurrungane
Skrevet av Sigbjørn Mykland mandag 30. april 2007
Gjertvasstind er en topp som ofte forbindes med klatring og lang innmarsj. Men på våren kan man bestige denne majestetiske toppen med ski og enklere utstyr. Turen medfører kryssing av to breer, inkludert bratt skikjøring og et landskap som er helt unikt. Som mye annet i Hurrungane er også denne turen best egnet på våren da skredfaren som oftest er mindre og breene relativt trygge.

Les mer...
 
Dyrdalstinden (1371 moh) - Ettermiddagstur i sol og tåke Skriv ut E-post
Sunnmøre
Skrevet av Mattis Myhre tirsdag 01. august 2006
Dyrdalstind ligger som en voktende pyramide 1000 meter over Pusken sæter på Overøye. Turen er imidlertid ikke lengre enn at den fint kan taes som en ettermiddagstur, slik vi gjorde denne ettermiddagen.

Les mer...
 
Lauparen (1434 moh) Skriv ut E-post
Sunnmøre
Skrevet av Mattis Myhre søndag 30. juli 2006
Profilen av Lauparen kan imponere noen av en hver på litt avstand. Turen opp hit er imidlertid verken spesielt vanskelig eller lang, og det er en topp som virkelig anbefales. Lauparen er en topp som har alt.

Les mer...
 
Juratinden (1712 moh) – alt på en gang Skriv ut E-post
Romsdalen og Eikesdalen
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 28. mai 2006
Juratinden er en karakteristisk topp innerst i Grøvdalen. Fra nord ser toppen ut som en loddrett fjellvegg, fra nordøst som en sylskarp spydspiss og fra øst som et stort tårn. Dette er en typisk vårskitur med start til fots i grønne omgivelser nede i dalen, midtpartiet gjennomføres på ski før oppstigningen avsluttes med rangling og lett klatring det siste stykket opp til toppunktet. Til dessert venter en lang og fin nedkjøring i storslagne omgivelser.

Les mer...
 
<< Start < Forrige 1 2 3 4 Neste > Slutt >>

Resultat 11 - 20 av 34
© 2024 ifriluft.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.