Sunnmøre
Skårasalen (1542 moh) - nedkjøring til Skår Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud onsdag 08. april 2009
Skårasalen er en av Sunnmørsalpenes klassiske skiturer. Når man samtidig velger å kjøre ned til den veiløse gården Skår og fergetransport tilbake blir dette fort en minnerik og spesiell opplevelse. Denne solrike onsdagen i april var det mange som valgte å gjennomføre denne turen i praktfullt påskevær.

Les mer...
 
Sylvkallen (1310 moh) Skriv ut E-post
Skrevet av Jomar Jentoft torsdag 03. mai 2007
På den siste dagen i april var det Sylvkallen som sto for tur. Da vi parkerte bilen i Sandaldalen lå skyene ennå ganske tett over oss, men i løpet den neste timen løste de seg opp og kun solen og den knall blå himmelen var igjen. Et perfekt utgangspunkt for en topp med så god utsikt.

Les mer...
 
Skårasalen (1542 moh ) Skriv ut E-post
Skrevet av Jomar Jentoft torsdag 03. mai 2007
Den siste søndagen i april ble benyttet til å bestige Skårasalen. Glimrende vær og nydelig føre i den øverste delen av nedkjøringen, gjorde dagen meget minneverdig.

Les mer...
 
Slogen (1564 moh) Skriv ut E-post
Skrevet av Marius Røed Hanssen tirsdag 01. mai 2007
Planen for onsdagskvelden var allerede bestemt – påskedisco på Rust i Ørsta. Dagens tur burde derfor bli en kort og grei tur, slik at det ikke ble altfor hard totalbelastning, men slik ble det ikke. Slogen, den majestetiske tinden rett ved Hotel Union på Øye skulle bestiges.

Les mer...
 
Dyrdalstinden (1371 moh) - Ettermiddagstur i sol og tåke Skriv ut E-post
Skrevet av Mattis Myhre tirsdag 01. august 2006
Dyrdalstind ligger som en voktende pyramide 1000 meter over Pusken sæter på Overøye. Turen er imidlertid ikke lengre enn at den fint kan taes som en ettermiddagstur, slik vi gjorde denne ettermiddagen.

Les mer...
 
Lauparen (1434 moh) Skriv ut E-post
Skrevet av Mattis Myhre søndag 30. juli 2006
Profilen av Lauparen kan imponere noen av en hver på litt avstand. Turen opp hit er imidlertid verken spesielt vanskelig eller lang, og det er en topp som virkelig anbefales. Lauparen er en topp som har alt.

Les mer...
 
Lundefuglsafari på Runde Skriv ut E-post
Skrevet av Mattis Myhre mandag 17. april 2006
Etter å ha lest en artikkel om Lundefuglens varslede ankomst 14.april i siste nummer av Fjell & Vidde, pakket vi bilen og satte kursen mot fuglefjellet på Runde denne dagen.

Les mer...
 
Jønshornsrenna - 3 dager i Molladalen Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud fredag 14. april 2006
I og med at jeg ikke hadde sett snurten av de fleste Molladalstoppene under siste sommers besøk passet det godt med en tur tilbake vinterstid. 2 telt ble fraktet inn til Storevatnet innerst i den ville og dramatiske dalen. Det ble to overnattinger i skiftende vær, men vi kom oss likevel opp på Jønshornet via Jønshornsrenna.

Les mer...
 
Dalagubben (1344 moh) - Sunnmørsalpenes beste utsikt Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 13. august 2005
 Dalagubben kan by på en av Sunnmørsalpenes beste utsikter. Dette måtte til og med W.C Slingsby innrømme når han besøkte toppen etter bestigningen av Slogen. 1300 høydemetere rett opp fra Sæbø ved Hjørundfjorden. Fantastisk utsikt!

Les mer...
 
Jønshornet (1419 moh) - høyeste i Molladalen Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 13. august 2005
Molladalen med sine kvasse tinder måtte avlegges et besøk når vi var på Sunnmøreturnè. Dagen startet desverre dårlig med lavt skydekke ved starten på ruta i Bardstaddalen. Skydekket sprakk heldigvis litt opp når vi kom over 1000 meter, og ryggen opp til toppen ble forsert med god utsikt mot blant annet Randers og Mohns topp. Tåka kom tilbake for fullt på tilbaketuren, og Jønshornsrenna ble gått i tett tåke.

Les mer...
 
<< Start < Forrige 1 2 Neste > Slutt >>

Resultat 1 - 10 av 11
© 2024 ifriluft.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.