Nord-norge
Austerdalsisen - kjent brearm av Svartisen øst Skriv ut E-post
Saltfjellet/Svartisen
Skrevet av Even Lillemo-Thorud tirsdag 20. juli 2010
Svartisen fra øst er vanskelig å nå på en dagstur. Det enkleste er å ta en skikkelig turist-tur ved hjelp av turistbåten over Svartisvatnet. Fra vestenden av Svartisvatnet er det bare noen få kilometer å gå opp til brearmen Austerdalsisen. Dette ble også vårt valg denne våte juli dagen. Vi var i godt selskap sammen med et knippe franske og spanske turistvenner.

Les mer...
 
Skjerdingen (1037 moh) og Tvillingene (980, 945 moh) - 3 av de Syv Søstre Skriv ut E-post
Sør-Helgeland
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 17. juli 2010
De Syv Søstre er landemerket med stor L på Helgelandskysten ved Sandnessjøen. Det er mange sprekinger som bestiger alle toppene i løpet av èn lang sommerdag. Vi valgte oss ut 3 av toppene, Skjerdingen og de to toppene som utgjør Tvillingene. Det ble en strålende og varm dag med fantastisk utsikt mot blant annet Dønna, Lovund, Træna og helt opp til Svartisen i nord. Dagen ble avsluttet med et avkjølende bad i en badekulp på vei ned til parkeringen.

Les mer...
 
Torghatten - landemerket ved Brønnøysund Skriv ut E-post
Sør-Helgeland
Skrevet av Even Lillemo-Thorud fredag 16. juli 2010
Landemerket på Sør-Helgeland ble besøkt i strålende juli vær. Torghatten er lett tilgjengelig, og det er kun en kort tur på godt opparbeidet sti fra Torghatten kurs- og feriesenter. Det tar 20 minutter fra parkeringen og opp til det velkjente og merkelige hullet i fjelltoppen sør for Brønnøysund.

Les mer...
 
På ski fra Nordkjosbotn til Lyngseidet Skriv ut E-post
Lyngsalpene
Skrevet av Patrik Jonsson lørdag 18. april 2009
Siste dagen i april -08 og solen har allerede vist seg oftere etter den lange perioden med snø og skredfare. Dessuten så det ut til å vare to, tre dager til før det var meldt regn. Det var dags for en drøm å prøves. Å gå 65 km fra Nordkjosbotn i sør til Lyngseidet i nord langs en så høy, deilig og sikker vei jeg kan finne frem med kart, kompass og alpinski på beina.

Les mer...
 
Rago nasjonalpark - en uvanlig perle i Nordland Skriv ut E-post
Sulitjelma og omegn
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 13. august 2007
Sommeren er tid for de lengre turer. Da tenker jeg ikke i første rekke på antall kilometre, men antall sammenhengende dager på tur. Rago nasjonalpark var blitt utvalgt som sommerens mål. Et lite, men spesielt område som sammen med de store nasjonalparkene på svensk side danner Europa's største sammenhengende vernede område. Det ble en minnerik og solfylt uke i denne perlen av et område nord for Fauske. Store elver og fosser, og svært spesiell geologi gjorde at det ble en ny naturopplevelse på mange måter.

Kommentarer (5)

Les mer...
 
Suliskongen (1908 moh) Skriv ut E-post
Sulitjelma og omegn
Skrevet av Per Otto Aursand lørdag 12. mai 2007
Suliskongen er Nord-Norges nest høyeste topp (1908 moh). Tur/retur fra turistforeningshytta Ny-Sulitjelma kreves 8-9 timer gange på ski. På turen må to brefall og den store, flate Sulitjelmabreen krysses. Fra toppen har man utsikt over store deler av Salten og de tre store svenske nasjonalparkene Stora Sjøfallet, Padjelanta og Sarek. På bildet ser man kongen komme til synet idet vi kommer opp på Sulitjelmabreen.

Les mer...
 
Lyngen på langs til fots 2003 Skriv ut E-post
Lyngsalpene
Skrevet av Are Løset mandag 29. januar 2007
Klokken var tre på natten, og vi stod der i tett snødrev. Vi befant oss på et av norges mektigste og flotteste fjell ”Norges Mont Blanc” som Slingsby kalte det.

Les mer...
 
Pudder i Beiardalen Skriv ut E-post
Saltfjellet/Svartisen
Skrevet av Per Otto Aursand mandag 22. januar 2007
Med to par ski i bagasjen skulle Beiarn utforskes med DNT-hytta Beiarstua som base. Den ligger lett tilgjengelig midt i Beiardalen som er et eldorado for skikjøring som var aktiviteten denne helga, men mulighetene for jakt, fiske og annet friluftsliv er også meget gode. Å komme til Beiarn føles som å komme til en bortgjemt verden, da eneste veg hit utenom med båt går over Rv 813 Beiarfjellet, forresten også et godt utgangspunkt for fjellturer.

Les mer...
 
Valnesfjord - Kjerringøy Skriv ut E-post
Bodø og Salten
Skrevet av Per Otto Aursand søndag 27. august 2006
Kjerringøy er kjent gjennom både historien og diverse filmer. Det mange nok ikke vet er at den riktignok ikke er en øy, men en halvøy. Grunnen til dette er nok at det er relativt slitsomt å ta seg hit til fots, slik som vi gjorde denne helga. Den eneste farbare ruta mellom Saltenfjorden og Kjerringøy er ca. 30 km i luftlinje, og starter nede ved fjorden midt mellom Bodø og Fauske, går over 3 fjellpass på 500-700 moh og ned i 2 dype daler ved Heggmovatnet og Mistfjorden. Hele ruta er omkranset av spisse tinder på opp mot 1100 moh, altså et fantastisk skue i godvær.

Les mer...
 
Straumdalstind (905 moh) Skriv ut E-post
Rana og Nord-Helgeland
Skrevet av Per Otto Aursand søndag 13. august 2006
12.-13. august arrangerte BOBTOG (Bodø og Omegn Bre-, Tinde- og Grottegruppe) tur til Straumdalstind som ligger rett vest for Svartisen på Helgelandskysten. Påmeldingen til turen var heller beskjeden, så de eneste deltagerne var undertegnede og turleder Eirik, men dette la imidlertid ingen demping på turen. Etter 22 mils kjøring fra Bodø ble teltet satt opp så å si i sørmunningen av Straumdalstunnelen sent lørdag kveld. Før soveposen ble tatt fram ble det stekt pannekaker på primus. Lokalbefolkningen kjente da sin besøkstid, og etter å ha hilst på både sau og knott sovnet vi inn fulle av forventninger til morgendagens tur.

Les mer...
 
<< Start < Forrige 1 2 Neste > Slutt >>

Resultat 1 - 10 av 12
© 2024 ifriluft.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.