Utlandet
Dome Lembert (2880 moh) (9450 fot) Skriv ut E-post
Nord-Amerika
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 22. august 2011
Ett av prinsippene til ifriluft.net er at nettstedet skal ha lav terskel for hvilke artikler som legges ut. Denne artikkelen er et godt eksempel på dette. Dome Lembert er en veldig kort tur fra veien som går igjennom Yosemite nasjonalpark. Det tar kun 30-45 minutt å nå toppen. Selv om ikke toppen er imponerende i høyde eller størrelse er det et godt utsiktspunkt mot Tuolumne Meadows og granitt fjellene rundt.

Les mer...
 
Quandary Peak (4348 moh) (14265 fot) Skriv ut E-post
Nord-Amerika
Skrevet av Even Lillemo-Thorud torsdag 18. august 2011
Quandary Peak er på 13.plass over Colorado sine topper over 14`000 fot (4267.2 meter). Toppen ligger som mange andre av sine navnebrødre lett tilgjengelig. Det er mange ruter opp til Quandary Peak. Vi tok standardruta som går langs østryggen på god sti hele veien til toppen. Denne ruta er definert som enkel. Det eneste problemet for folk som til daglig bor nær sjøkanten er høyden over havet. Ruta starer i storvokst granskog på godt over 3000 moh. litt sør for skistedet Breckenridge.

Les mer...
 
Sönner-Tväråklumpen og Getryggen Skriv ut E-post
Skandinavia
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 18. februar 2007
Snasahögarna, Tväråklumpen og Getryggen er et populært toppturmål i grensetraktene rundt Storlien. Her drives det faktisk Heliskiing på kommersiell basis, og forrige helg ble det arrangert "Skandinavisk cup" i skibestigning i disse fjellene. Den høyeste toppen, Storsnasen rager nesten 1463 meter over havflaten.

Les mer...
 
Castor (4228 moh) Skriv ut E-post
Europa
Skrevet av Marius Røed Hanssen lørdag 22. juli 2006
I tur-rusen etter Breithorn valgte vi å droppe et løp i Sveitsisk Orienteering Week for å ta en litt lengre og tøffere topptur, og Castor (4228) ble valgt som mål for turen. Det innebar en 5 km lang brekryssing på 4000 meters høyde, samt lett isklatring helt oppunder toppen - med andre ord en artig utfordring for oss som ikke hadde klatret noe særlig is før.

Les mer...
 
Breithorn (4164 moh) Skriv ut E-post
Europa
Skrevet av Marius Røed Hanssen torsdag 20. juli 2006
Etter noen dager med orienteringsløp rundt Zermatt var det endelig klart for hviledag, og dermed tur til den enkleste 4000-metertoppen i området. Vi var 19 personer, fordelt på tre taulag, som tok første kabelbane opp til Klein Matterhorn onsdag morgen.

Les mer...
 
Kinder Scout (631 moh) Skriv ut E-post
Europa
Skrevet av Per Otto Aursand søndag 30. april 2006
I Midt-England mellom Sheffield og Manchester ligger nasjonalparken Peak District. Området er fint for klatring, grottevandring, turgåing og sykling. Kinder Scout er den høyeste toppen i området, og ligger 20 minutters togtur og 2-3 timers gange fra Sheffield.


Les mer...
 
© 2024 ifriluft.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.