Midt-norge
Ytre Sula (1318 moh) - rask og flott topptur Skriv ut E-post
Trollheimen og Nordmøre
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 03. april 2011
Ytre Sula med sine relativt beskjedne 1318 meter over havoverflaten er en rask og lett topptur fra veien inn til Todalen. Ut på vårparten går det som regel an å kjøre helt inn til det lille kraftverket ved Seterhaugen. Fra kraftverket er det så og si ingen innmarsj til foten av fjellet ved Svinvikbotnen. Da gjenstår det kun rundt 2,9 km i luftlinje og 880 høydemeter før skikjøringen kan begynne.

Les mer...
 
Fonnfjellet (1100 moh) - Meråker sitt "nasjonalfjell" Skriv ut E-post
Sylan/Skarvan
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 25. september 2010
Dagstur fra Trondheim til Meråker sitt "nasjonalfjell", Fonnfjellet. Fonnfjellet ligger flott til rett sør for Meråker sentrum og helt nord i Skarvan og Roltdalen nasjonalpark. Vi besteg toppen fra sør i bygevær og litt vind via merket sti fra veien inn til Bjørkslettvollen.

Les mer...
 
Vårtur til Forollhogna (1332 moh) Skriv ut E-post
Forolhogna og omegn
Skrevet av Mattis Myhre lørdag 25. april 2009
Lørdagen var egentlig planlagt brukt på o-løp på Fosen, men når værmelding viste 20 grader og skiføret fortsatt var brukanes, måtte jeg bare komme meg på fjellet. Lørdag morgen satte vi kursen for Budal og topptur på Forollhogna.

Les mer...
 
Storskarven (1171 moh) - lyse sommerdager Skriv ut E-post
Sylan/Skarvan
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 28. juni 2008
Det er rart hvordan man gleder seg til de lange og lyse sommerdagene når vintermørket er på det sterkeste. Kontrastene er enorme fra vinterens bekmørke til det nesten evige sollyset midtsommers. Jeg tok turen opp til Skarvan og Roltdalen nasjonalpark for en kort helgetur med en topptur til Storskarven som hovedmål. Sola kommer seg såvidt under horisonten i Trøndelag på denne tiden av året. Naturen yrer av liv absolutt hele døgnet. Naturens innbyggere utnytter timene, minuttene og sekundene til det fulle.

Les mer...
 
Dronningkrona (1816 moh) - nedkjøring via Sandvikdalen Skriv ut E-post
Trollheimen og Nordmøre
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 12. april 2008
Noen ganger er det lett å forstå hvorfor noen nedkjøringsalternativer er mer populære enn andre ned fra en fjelltopp. Den normale nedkjøringen fra Dronningkrona følger samme vei som oppstigningen, dvs. fjellsiden fra Sandvikhaugen og ned mot Dalsbøen i Viromdalen. Denne ruta er kjent for sine stabile og gode snøforhold. På denne turen bestemte vi imidlertid oss for å prøve en alternativ nedkjøring, Dronningkrona – Sandvikdalen – Sunndalsfjorden. Det viste seg at vi smertelig skulle få erfare hvorfor de aller fleste velger normalveien ned fra denne toppen. Sandvikdalen var ikke så lett å ta seg frem i; tett bjørkeskog som sammen med en bratt og ulendt fjellside krevde sitt mot slutten av en lang dag på tur.

Les mer...
 
Svarthøtta (1548 moh) - solnedgang over Trollheimen Skriv ut E-post
Trollheimen og Nordmøre
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 10. februar 2008
Svarthøtta er en av de mest markante toppene i de nordøstlige delene av Trollheimen. Sammen med Trollhetta og Blåhøa er dette utmerkede utkikkspunkt for å studere topper i Trollheimen mot vest, eller for å speide utover de flatere og roligere fjellområdene mot øst. Denne turen ble en av de mer stemningsfulle med blant annet solnedgang på toppen, strålende vær og svært behagelige temperaturer selv om vi ikke skriver mer enn starten av februar. Telt og overnattingsutstyr ble fraktet opp til 1350 moh. for etablering av en teltplass med panoramautsikt mot blant annet de to "snotene", Neådalssnota og Snota. To av Trollheimen mest kjente landemerker.

Les mer...
 
Nysnøtur til Mortenskåten Skriv ut E-post
Trondheim og omegn
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 28. januar 2008
På Oppdal ble det i helgen registrert det tredje største snøfallet på 25 år. Det snødde også godt mange andre steder i Sør-Trøndelag. Det kraftige snøfallet gjorde at det ble svært så vinterlig når det klarnet opp utover søndagen. Mattis og jeg gjennomførte en spontantur til Mortenskåten nordøst for Almås i Gauldalen fra lørdag til søndag. Det ble en flott tur med mye løssnø, biff, kaffe og bayer. Et par bilder publiseres derfor for å videreformidle litt "god gammeldags" vinterstemning.

Kommentarer (1)

Les mer...
 
Rindalsløa - førjulsstemning i ei trivelig koie Skriv ut E-post
Trollheimen og Nordmøre
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 16. desember 2007
De fleste har muligens en oppfatning om at jula skal være en rolig og avslappende tid. Dessverre blir nok mange grepet av den paniske julegavehandelen, og andre stressende gjøremål som bare "må" gjøres før julaften. Vi la derfor turen inn til en av NTNUI sine aller koseligste og avslappende koier, nemlig Rindalsløa helt nord i Trollheimen. Det ble en avslappende helg i en koie som oser av sjel og gode historier i de grove tømmerstokkene som utgjør tak og vegger. Vi var i godt selskap, "Mustafa" var svært opptatt med sine nattlige gjøremål når det siste stearinlyset ble blåst ut sent på kvelden.

Les mer...
 
Rensfjellet (941 moh) - magisk solnedgang Skriv ut E-post
Trondheim og omegn
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 18. juni 2007
Juni betyr lange og lyse dager i Trøndelag. Hanne og jeg tok en helgetur til Brungmarka i praktfullt sommervær. Solnedgangen fra toppen av Rensfjellet ble observert oppe på toppen av varden godt kamuflert i en jervenduk. Dette ble en helg med noen magiske og stemningsfulle opplevelser i et veldig bynært terreng.

Les mer...
 
Kongskrona (1818 moh) - en av Norges få bredekte topper Skriv ut E-post
Trollheimen og Nordmøre
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 02. juni 2007
Kongskrona er det høyeste punktet på fjellmassivet Vinnufjellet mellom Sunndalsøra og Viromdalen. Det er en av norges få bredekte topper. Toppturen fra parkeringen i Viromdalen er drøy på våren, da vi måtte bære skia opp de første 500 høydemeterne. Kongskrona er imidlertid en variert tur, igjennom frodig dalskog og opp til bredekte fjellsider lenger oppe i høyden. 8 timer tok turen tur/retur Dalen i friskt vær med white-out opp mot toppen.

Les mer...
 
<< Start < Forrige 1 2 3 4 5 Neste > Slutt >>

Resultat 1 - 10 av 48
© 2024 ifriluft.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.