Trondheim og omegn
Nysnøtur til Mortenskåten Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud Monday 28. January 2008
På Oppdal ble det i helgen registrert det tredje største snøfallet på 25 år. Det snødde også godt mange andre steder i Sør-Trøndelag. Det kraftige snøfallet gjorde at det ble svært så vinterlig når det klarnet opp utover søndagen. Mattis og jeg gjennomførte en spontantur til Mortenskåten nordøst for Almås i Gauldalen fra lørdag til søndag. Det ble en flott tur med mye løssnø, biff, kaffe og bayer. Et par bilder publiseres derfor for å videreformidle litt "god gammeldags" vinterstemning.

Kommentarer (1)

Les mer...
 
Rensfjellet (941 moh) - magisk solnedgang Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud Monday 18. June 2007
Juni betyr lange og lyse dager i Trøndelag. Hanne og jeg tok en helgetur til Brungmarka i praktfullt sommervær. Solnedgangen fra toppen av Rensfjellet ble observert oppe på toppen av varden godt kamuflert i en jervenduk. Dette ble en helg med noen magiske og stemningsfulle opplevelser i et veldig bynært terreng.

Les mer...
 
Lynhøgen - På ski fra Renå Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud Monday 08. January 2007
Sesongens første skitur ble unnagjort i helgen. Sent, men godt får en vel si. Turens mål var først og fremst NTNUI koia "Lynhøgen" som ligger i Brungmarka ca 8 km nord for Rensfjellet. Det ble en litt mer strabasiøs tur enn planlagt på grunn av at veien innover Renåfjellet tydeligvis ikke blir brøytet. Snømengdene var akkurat nok til å stoppe oss. På lørdag ble det en kort tur opp på Litjrensfjellet med flott utsikt mot Trollheimen i vest.

Les mer...
 
Geitfjellet (416 moh) Skriv ut E-post
Skrevet av Mattis Myhre Tuesday 23. May 2006
Siden Solveig skulle ha eksamen onsdag, passet det bra med en liten tur ut i frisk luft tirsdag kveld. Og frisk luft ble det nok av. 4-5 varmegrader, regn og tåke ga oss ikke akkurat den utsikten vi hadde håpet på, men uansett var det en fin kveldstur.

Les mer...
 
Solemsvåttan (423 moh) Skriv ut E-post
Skrevet av Mattis Myhre Monday 22. May 2006
Nok en ekstremt lite ekstrem tur fra min side. Solemsvåttan ligger lett tilgjengelig fra Trondheim, og passer utmerket for en liten ettermiddagstur. Flott utsikt mot Trollheimen er det også, med både Snota og Trollhetta innen synsvidde fra utsiktstårnet på toppen.

Les mer...
 
Lynhøgen i Brungmarka Skriv ut E-post
Skrevet av Per Otto Aursand Sunday 21. May 2006
Å sitte hele helgen i byen uten å ha noe fornuftig å gjøre går ikke an. Derfor ble det en liten tur til Lynhøgen - en liten NTNUI-koie i Brungmarka like sør for Trondheim. Turen foregikk med bil, sykkel og til fots i overraskende bra vær og vårstemning.

Les mer...
 
Mortenskåten - en perle i koienettet Skriv ut E-post
Skrevet av Mattis Myhre Sunday 21. May 2006
Du er ikke en ordentlig koiegjenger før du har vært på NTNUI-koia Mortenskåten. Godt skjult i terrenget ligger den der som en stor, bevokst maurtue. Vi tok en spontantur lørdag kveld, og fikk ladet batteriene litt før en ny uke setter i gang.

Les mer...
 
Kveldstur til Jervfjellet (504 moh) Skriv ut E-post
Skrevet av Mattis Myhre Wednesday 10. May 2006
Onsdag kveld tok Per Otto, Alf Kristian og undertegnede en kveldstur opp på Jervfjellet. En skikkelig skogstur med masse liv i skogen og flott utsikt og solnedgang. (15.05.06: Oppdatert med kart)

Les mer...
 
Kjapt og enkelt – overnattingstur i Malvikmarka Skriv ut E-post
Skrevet av Mattis Myhre Sunday 07. May 2006
Siden helga var booka med konfirmasjon og o-løp, var det ikke mye tid til å nye friluftslivet denne flotte helga i Trøndelag. Med 20 grader på dagtid måtte vi likevel komme oss ut for å få litt frisk luft.

Les mer...
 
Overnatting under åpen himmel i Klæbu Skriv ut E-post
Skrevet av Mattis Myhre Sunday 19. March 2006
18.-19.januar tok vi en kort overnattingstur kun en halvtimes kjøretur fra Trondheim. Hvorfor skal man alltid kjøre mange mil for å komme seg på tur? Friluftsliv er nærmere enn du kanskje tror!

Les mer...
 
© 2021 ifriluft.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.