Trollheimen
Ytre Sula (1318 moh) - rask og flott topptur Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 03. april 2011
Ytre Sula med sine relativt beskjedne 1318 meter over havoverflaten er en rask og lett topptur fra veien inn til Todalen. Ut på vårparten går det som regel an å kjøre helt inn til det lille kraftverket ved Seterhaugen. Fra kraftverket er det så og si ingen innmarsj til foten av fjellet ved Svinvikbotnen. Da gjenstår det kun rundt 2,9 km i luftlinje og 880 høydemeter før skikjøringen kan begynne.

Les mer...
 
Dronningkrona (1816 moh) - nedkjøring via Sandvikdalen Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 12. april 2008
Noen ganger er det lett å forstå hvorfor noen nedkjøringsalternativer er mer populære enn andre ned fra en fjelltopp. Den normale nedkjøringen fra Dronningkrona følger samme vei som oppstigningen, dvs. fjellsiden fra Sandvikhaugen og ned mot Dalsbøen i Viromdalen. Denne ruta er kjent for sine stabile og gode snøforhold. På denne turen bestemte vi imidlertid oss for å prøve en alternativ nedkjøring, Dronningkrona – Sandvikdalen – Sunndalsfjorden. Det viste seg at vi smertelig skulle få erfare hvorfor de aller fleste velger normalveien ned fra denne toppen. Sandvikdalen var ikke så lett å ta seg frem i; tett bjørkeskog som sammen med en bratt og ulendt fjellside krevde sitt mot slutten av en lang dag på tur.

Les mer...
 
Svarthøtta (1548 moh) - solnedgang over Trollheimen Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 10. februar 2008
Svarthøtta er en av de mest markante toppene i de nordøstlige delene av Trollheimen. Sammen med Trollhetta og Blåhøa er dette utmerkede utkikkspunkt for å studere topper i Trollheimen mot vest, eller for å speide utover de flatere og roligere fjellområdene mot øst. Denne turen ble en av de mer stemningsfulle med blant annet solnedgang på toppen, strålende vær og svært behagelige temperaturer selv om vi ikke skriver mer enn starten av februar. Telt og overnattingsutstyr ble fraktet opp til 1350 moh. for etablering av en teltplass med panoramautsikt mot blant annet de to "snotene", Neådalssnota og Snota. To av Trollheimen mest kjente landemerker.

Les mer...
 
Rindalsløa - førjulsstemning i ei trivelig koie Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 16. desember 2007
De fleste har muligens en oppfatning om at jula skal være en rolig og avslappende tid. Dessverre blir nok mange grepet av den paniske julegavehandelen, og andre stressende gjøremål som bare "må" gjøres før julaften. Vi la derfor turen inn til en av NTNUI sine aller koseligste og avslappende koier, nemlig Rindalsløa helt nord i Trollheimen. Det ble en avslappende helg i en koie som oser av sjel og gode historier i de grove tømmerstokkene som utgjør tak og vegger. Vi var i godt selskap, "Mustafa" var svært opptatt med sine nattlige gjøremål når det siste stearinlyset ble blåst ut sent på kvelden.

Les mer...
 
Kongskrona (1818 moh) - en av Norges få bredekte topper Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 02. juni 2007
Kongskrona er det høyeste punktet på fjellmassivet Vinnufjellet mellom Sunndalsøra og Viromdalen. Det er en av norges få bredekte topper. Toppturen fra parkeringen i Viromdalen er drøy på våren, da vi måtte bære skia opp de første 500 høydemeterne. Kongskrona er imidlertid en variert tur, igjennom frodig dalskog og opp til bredekte fjellsider lenger oppe i høyden. 8 timer tok turen tur/retur Dalen i friskt vær med white-out opp mot toppen.

Les mer...
 
Snota (1668 moh) - på lett nysnø 17.mai Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 19. mai 2007
Jeg påstår at den norske fjellheimen må være en av de bedre plassene å tilbringe nasjonaldagen på. Mattis og jeg tok turen til Trollheimens landemerke, Snota for å gå lage vårt eget 2-manns sterke 17.mai tog. Værmeldingen viste overskyet og nedbør dagen før, men dette skulle nok en gang vise seg å være feil. Det ble en flott dag i fjellet med lett og tørr nysnø på toppen. Vi måtte faktisk brøyte løype innover i starten fra Gråsjøen.

Les mer...
 
Grøvelnebba (1428 moh) - spennende tinderangling Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 22. april 2007
Det var knallblå himmel, vindstille, noen få minusgrader, nysnø og 9 skiløpere som hadde som plan å bestige Grøvelnebba. Grøvelnebba er den vestlige naboen til den langt mer kjente Dronningkrona. Dagen ble fullendt med tinderangling i luftige og storslagne omgivelser og med en spennende nedkjøring. Turen til Grøvelnebba kommer nok langt opp på lista når årets flotteste turer skal rangeres i desember.

Les mer...
 
Storhaugen (1415 moh) - i vakre linjer Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud tirsdag 17. april 2007
Randoneè-skia hadde stått ubrukt hittil i påsken. 1.påskedag var jeg på vei opp til Trondheim med tro om at det skulle forbli slik. Oppover Østerdalen oppdaget jeg tilfeldigvis en svært lovende værmelding for midt-norge 2.påskedag. Bilturen ble derfor isteden lagt til Oppdal og Storlidalen. Den kvelden la jeg meg i soveposen med en stemningsfull solnedgang i vest med håp om en strålende morgendag. Tidlig morgenen etter var jeg på vei nedover Storhaugen i silkeføre.

Les mer...
 
Topptur i "Barnas naturverden" Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 18. februar 2007
"Nord for Dovre og vest for Trollheimen" ligger området som blir kalt "Barnas naturverden". Et fjellområde der det er kort mellom toppene. Med andre ord; ideelt for store og små toppjegere.

Les mer...
 
Gjevillvasskamban via Hemre og Speilsalen Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 16. oktober 2006
Trollheimen innbød denne helgen til ”indian-summer” i oktoberfjellet med strålende vær og høy temperatur. Vi takket ja til invitasjonen og la turen til Gjevillvatnet for å bestige Gjevillvasskamban, og for å besøke den berømte Speilsalen ved foten av Blåhø.

Les mer...
 
<< Start < Forrige 1 2 3 Neste > Slutt >>

Resultat 1 - 10 av 23
© 2024 ifriluft.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.