Trollheimen
Snota (1668 moh) - med brett og truger Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 22. mai 2006
Det er ikke alltid værmeldingen slår til når man drar til fjells. Denne gangen ble vi overrasket med et meget positivt fortegn. I området rundt Snota var det et solvindu store deler av denne dagen. Når dette er sagt må det også nevnes at vi avsluttet dagen i regn, men dette skapte absolutt ikke noen demper på turen. Kontraster er ofte det som skaper flotte naturopplevelser og det fikk vi store mengder av under denne turen til landemerket Snota.

Les mer...
 
Ruten (1039 moh) - fra Stakkslettkoia Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 02. april 2006
Ruten er med sine 1039 meter beskjeden i høyde, men tilbyr en vid utsikt mot fjellene i Trollheimen og på nordmøre. Været var supert da vi la avgårde fra vår base ved Stakkslettkoia (NTNUI) i Kårøydalen. Skimåneden april fikk en fantastisk start, og nedkjøringen på østsiden av toppen hadde ingen drømt om på forhånd.

Les mer...
 
Storsomrungnebba (1798 moh) Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 26. mars 2006
En tur til denne toppen hadde vi snakket om lenge. Christian og jeg snakket løst om å bestige denne toppen allerede i januar, men vi besinnet oss heldigvis p.g.a. dagens lengde. Denne dagen derimot lå forholdene helt til rette. Det fine vinterværet i Trøndelag ser ut til å fortsette, og turfølget som denne gangen talte 9 personer la avgårde fra parkeringen ved Storli i strålende solskinn.

Les mer...
 
Dronningkrona (1816 moh) - toppturklassiker Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 12. mars 2006
Dronningkrona ble en gang kåret til en av norges 10 fineste nedkjøringer i bladet Fri Flyt. 1600 høydemetere er vell verdt å slite for når man kan "pumpe pudder" på vei ned. Dronningkrona skuffet heller ikke oss. Nei, forholdene var faktisk bedre enn det vi hadde turt å håpe på..

Les mer...
 
Storhornet (1589 moh) - lett topptur Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 14. januar 2006

Storhornet ligger helt i østkanten av Trollheimen. Toppen er en populær skitopp med null innmarsj. Det er kun en jevn stigning opp og 900 høydemetere med nedkjøring som dessert. Mildværet i Trøndelag den siste tiden har tært hardt på vinterstemningen. Selv om det var nok snø i fjellet denne dagen var det lite som minnet om januar måned og midtvinters.

Les mer...
 
Kråkvasstind (1700 moh) Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud fredag 06. januar 2006
Årets første topptur ble gjennomført i strålende vintervær på Trollheimens 10 høyeste topp, Kråkvasstind eller Sandåhøa som den også blir kalt. Utgangspunkt for turen var Bårdsgården i Storlidalen. Toppens relativt isolerte beliggenhet gjør utsikten fantastisk. Dovre i sør, kvasse Innerdalstinder i vest og kjente Trollheimen-topper i nord.

Les mer...
 
Okla (Snydda) (1580 moh) Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud fredag 06. januar 2006

Etter en natt med over 17 blå grader utenfor teltet ble dagens turmål Snydda på Okla. Snydda er høyeste punktet på det flate toppartiet på Okla. En kort tur i antall kilometer, men nesten 1000 høydemetere lå og ventet på oss.

Les mer...
 
Resfjellet (1161 moh) Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 19. november 2005

Sesongens første skitur til Resfjellet nordøst for Trollheimen. God utsikt mot mange kjente Trollheimen-topper. Stedvis var det opp i mot en meter med ny løssnø noe som gjorde turen strabasiøs, men jeg fikk belønning i form av finfin utsikt, god vintersteming og en artig nedkjøring. Start og stopp ved Kåsan.

Les mer...
 
Indre og ytre Sula (1325 og 1318 moh.) Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 19. september 2004

Sula ligger helt vest i Trollheimen litt sør for Surnadalen. Fra toppen var det strålende utsikt ut mot havet i vest og mot Vinnufjellet og Trolla i sør.

Les mer...
 
Trollhøtta-ryggen (1328 moh), Pekhøtta (1390 moh) og Blånebba (1422 moh) Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 05. september 2004
Utenfor allfarvei i Trollheimen. Weekendtur til nordvestre hjørne av Trollheimen. Trollhøtta-ryggen ble traversert. Pekhøtta og Blånebba ble besteget. Et lite benyttet område i Trollheimen. Vilt og variert. Alt fra frodige daler til stupbratte rygger og topper. God utsikt mot noen av de mest kjente toppene i Trollheimen, og panoramautsikt mot Innerdalsfjella.

Les mer...
 
<< Start < Forrige 1 2 3 Neste > Slutt >>

Resultat 11 - 20 av 23
© 2023 ifriluft.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.