Sylan/Skarvan
Fonnfjellet (1100 moh) - Meråker sitt "nasjonalfjell" Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 25. september 2010
Dagstur fra Trondheim til Meråker sitt "nasjonalfjell", Fonnfjellet. Fonnfjellet ligger flott til rett sør for Meråker sentrum og helt nord i Skarvan og Roltdalen nasjonalpark. Vi besteg toppen fra sør i bygevær og litt vind via merket sti fra veien inn til Bjørkslettvollen.

Les mer...
 
Storskarven (1171 moh) - lyse sommerdager Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 28. juni 2008
Det er rart hvordan man gleder seg til de lange og lyse sommerdagene når vintermørket er på det sterkeste. Kontrastene er enorme fra vinterens bekmørke til det nesten evige sollyset midtsommers. Jeg tok turen opp til Skarvan og Roltdalen nasjonalpark for en kort helgetur med en topptur til Storskarven som hovedmål. Sola kommer seg såvidt under horisonten i Trøndelag på denne tiden av året. Naturen yrer av liv absolutt hele døgnet. Naturens innbyggere utnytter timene, minuttene og sekundene til det fulle.

Les mer...
 
Skardsfjella (1546 moh) – høsten er i anmarsj Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 04. september 2006
Årets siste offisielle sommerdag er passert og høsten er i anmarsj. Skardsfjella øst for Stugudal i Sør-Trøndelag ble turmål for denne første helgen i september. Skardsfjella er en rekke med fjelltopper rundt 1500 moh som ligger litt sørvest for Sylan. Høyden pluss det flate terrenget rundt toppene gjør at man får en vidstrakt utsikt fra toppen. Vi gikk en hesteskoformet rygg over de to høyeste av Skardsfjelltoppene.

Les mer...
 
Storkluken (1110 moh) - fottursesongen er i gang Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 18. juni 2006
Det var nesten 3 uker siden siste fjelltur, og et eller annet måtte gjennomføres. Valget falt denne gangen på fjellene sørøst for Meråker. Årets fottursesong ble innviet i skiftende, men stort sett godt vær på et flott utsiktspunkt ved grensen mot Sverige.

Les mer...
 
Storskarven (1171 moh) - over stokk og stein Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 03. desember 2005
Storskarven er den høyeste toppen nord i Skarvan og Roltdalen nasjonalpark. Skarvan er et spennende høyfjellsområde omkranset av vidstrakte uberørte trøndermyrer og glissen barskog. Turen startet ved Sildra.

Les mer...
 
Litleskarven (1098 moh) - friske høstdager Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 23. oktober 2005
 Det har ikke blitt mange turene på fjellet denne høsten. Heldigvis tok jeg meg tid til to dager denne helgen, og fikk belønning i form av friskt høstvær og godt selskap. Turen denne gangen gikk til Skarvan med overnatting på Prestøyhytta. Skarvan er lite fjellområde øst for Selbu.

Les mer...
 
Storsylen (1762 moh) med Syltraversen Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 24. september 2005
Sylan er et lite men spennende og alpint fjellområde ved svenskegresen øst for Stugudal. Storsylen rager høyest med sine 1762 moh. Planen for turen var i tillegg til å bestige Storsylen å gå Syltraversen. Syltraversen er en fin og stort sett lettgått rygg fra Templet i sør til Storsylen i nord. Sylans isolerte beliggenhet gir vid utsikt i alle himmelretninger. Dette skulle bli en fin dag i høstfjellet.

Les mer...
 
Fongen (1441 moh) - høyeste i Skarvan og Roltdalen nasjonalpark Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 01. juni 2003
 3 dagers solotur til Tydalsfjella. Jeg fikk oppleve de fleste årstider med regn og vind, snø og til slutt strålende solskinn. Den siste dagen fikk jeg også endelig muligheten til å bestige Fongen (1441 moh.). Fantastisk utsikt til Sylan!

Les mer...
 
© 2024 ifriluft.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.