Midt-norge
Dronningkrona (1816 moh) - toppturklassiker Skriv ut E-post
Trollheimen og Nordmøre
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 12. mars 2006
Dronningkrona ble en gang kåret til en av norges 10 fineste nedkjøringer i bladet Fri Flyt. 1600 høydemetere er vell verdt å slite for når man kan "pumpe pudder" på vei ned. Dronningkrona skuffet heller ikke oss. Nei, forholdene var faktisk bedre enn det vi hadde turt å håpe på..

Les mer...
 
Storskrymten (1985 moh) - høyeste i Trøndelag Skriv ut E-post
Dovrefjell
Skrevet av Even Lillemo-Thorud tirsdag 28. februar 2006
 Storskrymten er det høyeste punktet i Sør-Trøndelag. Toppen er norges femte høyeste fylkestopp. Det er nok ikke den mest kjente og besøkte toppen der den ligger gjemt bak Dovres 2000-metere. Vi besteg den i løpet av en helgetur i sol, snø og vind. Utgangspunkt var veien inn til Snøheim.

Les mer...
 
Forolhogna (1332 moh) Skriv ut E-post
Forolhogna og omegn
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 12. februar 2006
Dagene begynner å bli lengre, og det var på tide å utforske et nytt og spennende område: Den relativt nyopprettede Forolhogna nasjonalpark. Det ble tre fantastiske dager i dette store og utilgjengelige området vinterstid.

Les mer...
 
Storhornet (1589 moh) - lett topptur Skriv ut E-post
Trollheimen og Nordmøre
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 14. januar 2006

Storhornet ligger helt i østkanten av Trollheimen. Toppen er en populær skitopp med null innmarsj. Det er kun en jevn stigning opp og 900 høydemetere med nedkjøring som dessert. Mildværet i Trøndelag den siste tiden har tært hardt på vinterstemningen. Selv om det var nok snø i fjellet denne dagen var det lite som minnet om januar måned og midtvinters.

Les mer...
 
Kråkvasstind (1700 moh) Skriv ut E-post
Trollheimen og Nordmøre
Skrevet av Even Lillemo-Thorud fredag 06. januar 2006
Årets første topptur ble gjennomført i strålende vintervær på Trollheimens 10 høyeste topp, Kråkvasstind eller Sandåhøa som den også blir kalt. Utgangspunkt for turen var Bårdsgården i Storlidalen. Toppens relativt isolerte beliggenhet gjør utsikten fantastisk. Dovre i sør, kvasse Innerdalstinder i vest og kjente Trollheimen-topper i nord.

Les mer...
 
Okla (Snydda) (1580 moh) Skriv ut E-post
Trollheimen og Nordmøre
Skrevet av Even Lillemo-Thorud fredag 06. januar 2006

Etter en natt med over 17 blå grader utenfor teltet ble dagens turmål Snydda på Okla. Snydda er høyeste punktet på det flate toppartiet på Okla. En kort tur i antall kilometer, men nesten 1000 høydemetere lå og ventet på oss.

Les mer...
 
Storskarven (1171 moh) - over stokk og stein Skriv ut E-post
Sylan/Skarvan
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 03. desember 2005
Storskarven er den høyeste toppen nord i Skarvan og Roltdalen nasjonalpark. Skarvan er et spennende høyfjellsområde omkranset av vidstrakte uberørte trøndermyrer og glissen barskog. Turen startet ved Sildra.

Les mer...
 
Resfjellet (1161 moh) Skriv ut E-post
Trollheimen og Nordmøre
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 19. november 2005

Sesongens første skitur til Resfjellet nordøst for Trollheimen. God utsikt mot mange kjente Trollheimen-topper. Stedvis var det opp i mot en meter med ny løssnø noe som gjorde turen strabasiøs, men jeg fikk belønning i form av finfin utsikt, god vintersteming og en artig nedkjøring. Start og stopp ved Kåsan.

Les mer...
 
Litleskarven (1098 moh) - friske høstdager Skriv ut E-post
Sylan/Skarvan
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 23. oktober 2005
 Det har ikke blitt mange turene på fjellet denne høsten. Heldigvis tok jeg meg tid til to dager denne helgen, og fikk belønning i form av friskt høstvær og godt selskap. Turen denne gangen gikk til Skarvan med overnatting på Prestøyhytta. Skarvan er lite fjellområde øst for Selbu.

Les mer...
 
Storsylen (1762 moh) med Syltraversen Skriv ut E-post
Sylan/Skarvan
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 24. september 2005
Sylan er et lite men spennende og alpint fjellområde ved svenskegresen øst for Stugudal. Storsylen rager høyest med sine 1762 moh. Planen for turen var i tillegg til å bestige Storsylen å gå Syltraversen. Syltraversen er en fin og stort sett lettgått rygg fra Templet i sør til Storsylen i nord. Sylans isolerte beliggenhet gir vid utsikt i alle himmelretninger. Dette skulle bli en fin dag i høstfjellet.

Les mer...
 
<< Start < Forrige 1 2 3 4 5 Neste > Slutt >>

Resultat 31 - 40 av 48
© 2024 ifriluft.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.