Midt-norge
Snota (1668 moh) - på lett nysnø 17.mai Skriv ut E-post
Trollheimen og Nordmøre
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 19. mai 2007
Jeg påstår at den norske fjellheimen må være en av de bedre plassene å tilbringe nasjonaldagen på. Mattis og jeg tok turen til Trollheimens landemerke, Snota for å gå lage vårt eget 2-manns sterke 17.mai tog. Værmeldingen viste overskyet og nedbør dagen før, men dette skulle nok en gang vise seg å være feil. Det ble en flott dag i fjellet med lett og tørr nysnø på toppen. Vi måtte faktisk brøyte løype innover i starten fra Gråsjøen.

Les mer...
 
Loffetur i "Inn-Trøndelag" Skriv ut E-post
Skjækerfjella
Skrevet av Mattis Myhre fredag 04. mai 2007
Målet for turen var korte dagsetapper, bålstemning under grove furulegger og sjitprat i soveposen. Arenaen for turen ble lagt til Vera-fjellene, et område like sør for Skjækerfjella i Nord-Trøndelag. Vi kjørte av E6 på Verdal, inn forbi Stiklestad, videre forbi Vuku. Herfra er det snaue 4 mil delvis på grusveg inn til Vera.

Les mer...
 
Skikjøring i midtrenna på Allmannberget (1342 moh) Skriv ut E-post
Oppdal og omegn
Skrevet av Marius Røed Hanssen onsdag 25. april 2007
Det som så ut til å bli en vanlig, regntung og kjedelig tirsdag i byen ble til slutt en perfekt turdag med heftig skikjøring. Etter et kort planleggingsmøte over MSN ble målet satt til midtrenna på Allmannberget på Oppdal, og takket være velvillige arbeidsgivere fikk vi kjørt renna i flott kveldssol.

Les mer...
 
Grøvelnebba (1428 moh) - spennende tinderangling Skriv ut E-post
Trollheimen og Nordmøre
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 22. april 2007
Det var knallblå himmel, vindstille, noen få minusgrader, nysnø og 9 skiløpere som hadde som plan å bestige Grøvelnebba. Grøvelnebba er den vestlige naboen til den langt mer kjente Dronningkrona. Dagen ble fullendt med tinderangling i luftige og storslagne omgivelser og med en spennende nedkjøring. Turen til Grøvelnebba kommer nok langt opp på lista når årets flotteste turer skal rangeres i desember.

Les mer...
 
Storhaugen (1415 moh) - i vakre linjer Skriv ut E-post
Trollheimen og Nordmøre
Skrevet av Even Lillemo-Thorud tirsdag 17. april 2007
Randoneè-skia hadde stått ubrukt hittil i påsken. 1.påskedag var jeg på vei opp til Trondheim med tro om at det skulle forbli slik. Oppover Østerdalen oppdaget jeg tilfeldigvis en svært lovende værmelding for midt-norge 2.påskedag. Bilturen ble derfor isteden lagt til Oppdal og Storlidalen. Den kvelden la jeg meg i soveposen med en stemningsfull solnedgang i vest med håp om en strålende morgendag. Tidlig morgenen etter var jeg på vei nedover Storhaugen i silkeføre.

Les mer...
 
Topptur i "Barnas naturverden" Skriv ut E-post
Trollheimen og Nordmøre
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 18. februar 2007
"Nord for Dovre og vest for Trollheimen" ligger området som blir kalt "Barnas naturverden". Et fjellområde der det er kort mellom toppene. Med andre ord; ideelt for store og små toppjegere.

Les mer...
 
Lynhøgen - På ski fra Renå Skriv ut E-post
Trondheim og omegn
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 08. januar 2007
Sesongens første skitur ble unnagjort i helgen. Sent, men godt får en vel si. Turens mål var først og fremst NTNUI koia "Lynhøgen" som ligger i Brungmarka ca 8 km nord for Rensfjellet. Det ble en litt mer strabasiøs tur enn planlagt på grunn av at veien innover Renåfjellet tydeligvis ikke blir brøytet. Snømengdene var akkurat nok til å stoppe oss. På lørdag ble det en kort tur opp på Litjrensfjellet med flott utsikt mot Trollheimen i vest.

Les mer...
 
Gjevillvasskamban via Hemre og Speilsalen Skriv ut E-post
Trollheimen og Nordmøre
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 16. oktober 2006
Trollheimen innbød denne helgen til ”indian-summer” i oktoberfjellet med strålende vær og høy temperatur. Vi takket ja til invitasjonen og la turen til Gjevillvatnet for å bestige Gjevillvasskamban, og for å besøke den berømte Speilsalen ved foten av Blåhø.

Les mer...
 
Skardsfjella (1546 moh) – høsten er i anmarsj Skriv ut E-post
Sylan/Skarvan
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 04. september 2006
Årets siste offisielle sommerdag er passert og høsten er i anmarsj. Skardsfjella øst for Stugudal i Sør-Trøndelag ble turmål for denne første helgen i september. Skardsfjella er en rekke med fjelltopper rundt 1500 moh som ligger litt sørvest for Sylan. Høyden pluss det flate terrenget rundt toppene gjør at man får en vidstrakt utsikt fra toppen. Vi gikk en hesteskoformet rygg over de to høyeste av Skardsfjelltoppene.

Les mer...
 
Storkluken (1110 moh) - fottursesongen er i gang Skriv ut E-post
Sylan/Skarvan
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 18. juni 2006
Det var nesten 3 uker siden siste fjelltur, og et eller annet måtte gjennomføres. Valget falt denne gangen på fjellene sørøst for Meråker. Årets fottursesong ble innviet i skiftende, men stort sett godt vær på et flott utsiktspunkt ved grensen mot Sverige.

Les mer...
 
<< Start < Forrige 1 2 3 4 5 Neste > Slutt >>

Resultat 11 - 20 av 48
© 2024 ifriluft.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.