Jotunheimen Vest
Urdadalsryggen - spennende ryggtravers fra Spiterstulen Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 23. august 2009
Urdadalsryggen er en spennende ryggtravers midt i hjertet av Jotunheimen. Turen starter enten fra Spiterstulen eller Leirvassbu. Fra Spiterstulen er det en innmarsj på 6-7 km i den meget lettgåtte Visdalen. På turen får man med seg 5 topper over 2000-meter. Hvis man går traversen fra nord, dvs. at man starter med Store Urdadalstind blir turen gradvis vanskeligere. Urdadalsryggen er stedvis luftig, og noen steder svært oppsrukket.

Les mer...
 
Store Steindalsnosi (2025 moh) - i utkanten av Hurrungane Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 15. mai 2006
Det ble ikke mange skiturer under årets Hight Camp på Turtagrø. High Camp arrangeres av Fri Flyt og samlet i år rundt 300 deltakere. Været var skiftende og skydekket hang som regel over toppene. Store Steindalsnosi var den eneste toppen vi kom oss opp på. Dette er en fin nedkjøringstopp som er lett tilgjengelig fra Sognefjellsveien. Are og jeg prøvde ut randoneè utstyr for første gang.

Les mer...
 
Lindbergtinden, Bukkehøe og Store Bukkeholstind Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 09. april 2006
Utgangspunktet for turen var leirplassen 1,5 km sør for Spiterstulen. Vær-vinduet som var meldt slo til, og vi fikk påskens fineste dag på turen rundt Tverråbreen og Bukkeholsbreen. 3 stykker 2000-metere ble besøkt med god utsikt mot de aller høyeste i landet. Mye nysnø gjorde at det ikke tilbakelagt så mange kilometer, men vi koste oss i sola og frydet oss over at rundt oss lå skydekket tungt.

Les mer...
 
Uranostind (2157 moh) og Slingsbytinden (2026 moh) Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 13. august 2005
 Utsikten var ikke akkurat på topp når vi startet ved Koldedalsvatnet med kurs for Uranostind. Toppen ble besteget via normalruta, dvs. via Uranosbreen og opp nordryggen. Slingsbytinden som ligger rett nord for Uranostinden ble også besøkt. Nysnø på toppene over 1900 meter.

Les mer...
 
Skardstind (2373 moh), Storgjuvtind (2344 moh) og Eventyrisen Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud tirsdag 24. mai 2005
3 dagerstur til vinterlige Jotunheimen med bestigning av norges femte høyeste fjell, Skardstinden. I tillegg kom vi oss opp på Storgjuvtind og fikk med oss brevandring i Eventyrisen på Svellnosbreen.

Les mer...
 
© 2024 ifriluft.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.