Hurrungane
Store Dyrhaugstind (2147 moh) - nedkjøring til Ringsbotn Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 23. mai 2009
Den brede Dyrhaugsryggen er en klassisk og populær skitur fra Turtagrø i Hurrungane. Denne mai-lørdagen ville vi imidlertid prøve oss på en av rennene ned til Ringsbotn fra toppen av Store Dyrhaugstind. Den vestvendte fjellsiden byr på mange snørenner som ikke er alt for bratte. Vi kom tilfeldigvis over en variant som resulterte i en av årets artigste og flotteste nedkjøringer. Fast, fin og myk vårsnø, sammen med et orginalt rutevalg gjør at denne ruta lett kan anbefales til andre.

Les mer...
 
Store Dyrhaugstind (2147 moh) - midt blant kremen Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 14. mai 2007
Store Dyrhaugstind ligger midt blant Hurrungane sine mange "kremtopper". Fra Turtagrø er det imidlertid en nærmest sammenhengende oppoverbakke med en stigning på 1250 høydemetere til toppen. Dette skjer i løpet av rundt 5 km i luftlinje. En drøy bakke som tidvis kan virke endeløs. Det positive er at man kommer rett inn "hjertet" av Hurrungane. Store Dyrhaugstind ligger midt mellom Skagastølstindane i øst og Ringstind- og Soileibotntindane som danner rammen i vest.

Les mer...
 
Store Ringstind (2124 moh) - en enestående skitopp Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 14. mai 2007
Det er ikke vanskelig å la seg imponere der man går innover Ringsbotn med den markante profilen til Store Ringstind midt i mot. Få topper i Norge har en slik imponerende og krass profil. Toppen ser nesten ubestigelig ut på avstand. Heldigvis for oss har toppen en langt snillere side. På østsiden er det en bakke som egner seg utmerket for skiturer og en dertil god nedkjøring. Denne dagen var forholdene tett opp mot optimale; sol og pudder.

Les mer...
 
Gjertvasstind (2351 moh) - nedkjøring via nordøstflanken Skriv ut E-post
Skrevet av Sigbjørn Mykland mandag 30. april 2007
Gjertvasstind er en topp som ofte forbindes med klatring og lang innmarsj. Men på våren kan man bestige denne majestetiske toppen med ski og enklere utstyr. Turen medfører kryssing av to breer, inkludert bratt skikjøring og et landskap som er helt unikt. Som mye annet i Hurrungane er også denne turen best egnet på våren da skredfaren som oftest er mindre og breene relativt trygge.

Les mer...
 
V-Skaret på Skagastølsryggen - nedkjøring i renna Skriv ut E-post
Skrevet av Sigbjørn Mykland mandag 30. april 2007
V – skaret er muligens mest kjent som et punkt man passerer når man klatrer Skagastølstraversen, men har også en snørenne som har blitt populær blant brattkjøringsentusiastene.

Les mer...
 
© 2024 ifriluft.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.