Romsdalen og Eikesdalen
Finnan og Alnestinden - til fots Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud tirsdag 27. juli 2010
To klassikere fra toppen av Trollstigen. Disse toppene er nok mer populære med ski på beina, men denne gangen tok vi turen på sommerføre og i strålende solskinn. Toppen av Finnan ble besøkt først. På returen ble det en avstikker opp til Alnestinden. God sikt denne dagen ga et vidt utsyn mot omkringliggende ville og kvasse Romsdalstinder.

Les mer...
 
Fløtatinden - nedkjøring til Ljøsåbotnen Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 28. mars 2009
Fløtatinden er antagelig Øksendalens skitopp nummer 1. Mange velger å gå opp og kjøre ned på samme sted. Det vil si via Saufjellet. Vi prøvde oss på en alternativ nedkjøring ned til Ljøsåbotnen mellom Fløtatind og Trondskjortetind. Her er nedkjøringen brattere, men gir dessverre en ekstra oppoverbakke før man kan sette utfor den siste fjellsiden ned til Brandstadbu. Litt flatt lys gav ikke de beste forholdene denne dagen, men området og spesielt rennene på Trondskjortetind skal utforskes nærmere ved neste mulighet.

Les mer...
 
Skjorta (1711 moh) - bilder fra januar Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 04. januar 2009
Søndag 4.januar satt vi oss i bilen mot Eresfjord og Skjorta. Snøen hadde lavet ned i et par dager og pudderalarmen hadde gått. Dagen startet flott, men dessverre skyet det mer og mer over. Lyset ble flatere og flatere, og toppen av Skjorta lå innpakket oppe i skydekket. Toppen ble derfor ikke besøkt denne gangen. Vi startet istedenfor nedkjøringen fra ca. 1550 moh. Legger ut noen bilder fra oppstigningen som viser det blasse januarlyset speile seg på karakteristiske fjelltopper rundt Eresfjord og omegn.

Les mer...
 
Skjorta (1711 moh) - via Kvidalen Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 14. april 2008
"Skjorta" er unektelig et litt merkelig navn på en fjelltopp. Jeg har lenge lurt på hvorfor nettopp dette navnet havnet på denne kjente skitoppen innerst i Eresfjorden. Dette var min aller første tur til Eresfjord, så jeg så frem til å se toppen med egne øyne. Når jeg fikk øye på toppen, på vei innover langs fjorden lørdag kveld var det ikke vanskelig å forstå hvorfor den bærer dette navnet. Skjorta ser kort og greit ut som baksiden på en skjorte, med krave, skuldre og i vintersesongen, et langt hvitt bakstykke. Turværet viste seg fra sin beste siden denne april søndagen. Det var bare å nyte både opp og nedkjøringen fra vanninntaket nede i Kanndalen. 4,5 time tok turen tur-retur i et jevnt tempo.

Les mer...
 
Finnan og Alnestinden - klassikere fra toppen av Trollstigen på ski Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 11. juni 2007
Sesongen siste skitur på en strålende og varm dag til to ski-klassikere i Romsdalsalpene. Vi startet ved veien like ved Alnesreset og la kursen rett mot Finnan og oppstigning via sørøstryggen. Fra toppen av Finnan var det vid utsikt selv det var litt disig denne dagen. Alnestinden ble besteget via nordryggen før vi gjorde klart for rundt 800 høydemetre med sløsj-nedkjøring tilbake til bilen.

Les mer...
 
Juratinden (1712 moh) – alt på en gang Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 28. mai 2006
Juratinden er en karakteristisk topp innerst i Grøvdalen. Fra nord ser toppen ut som en loddrett fjellvegg, fra nordøst som en sylskarp spydspiss og fra øst som et stort tårn. Dette er en typisk vårskitur med start til fots i grønne omgivelser nede i dalen, midtpartiet gjennomføres på ski før oppstigningen avsluttes med rangling og lett klatring det siste stykket opp til toppunktet. Til dessert venter en lang og fin nedkjøring i storslagne omgivelser.

Les mer...
 
Fløtatinden - vårskitur under en steikende mai-sol Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 07. mai 2006
Egentlig har jeg et lite prinsipp om aldri å gå to ganger samme sted når jeg er ute på tur. Det var likevel ikke vanskelig overse dette når maisola og sommerlige temperaturer fristet til en retur til Fløtatinden. Denne toppen som troner i hvit kappe innerst i Øksendalen selv langt ute på vårparten. Det ble en flott tur i "baris" og shorts og en flott nedkjøring i "slush". Sola varmet godt i fjellsiden, men det var fortsatt faste og fine forhold.

Les mer...
 
Kyrkjetaket (1439 moh) - den mest populære i Isfjorden Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 08. april 2006
Kyrkjetaket ligger innerst i Isfjorden med en meget skivennlig profil. Det ble en fin start på årets påskeuke med en flott nedkjøring i storslagne omgivelser. Under hele oppstigningen fra Kavli var det flott utsikt mot Store Venjetind, Romsdalshorn og Trolltinder.

Les mer...
 
Reinstinden (1706 moh) Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 06. mars 2006
Etter drømmedagen på Fløtatind var det dags for en ny topp og nye 1500 høydemetre. Reinstinden ble valgt ut som dagens mål. En dominerende topp i utkanten av de mest besøkte områdene rundt Øksendalen.

Les mer...
 
Fløtatinden (1711 moh) - på fjellski Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 06. mars 2006
 En av norges aller fineste nedkjøringer i et storslått landskap. Denne tidlige lørdagen i mars var værgudene helt på vår side. Fantastisk vær, snøforhold og utsikt til omkringliggende tinder gjorde dette til en opplevelse av de sjeldne.

Les mer...
 
© 2024 ifriluft.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.