Breheimen og Jostedalsbreen
Lodalskåpa (2083 moh) - Vestlandsdronninga Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 07. mai 2007
Lodalskåpa er en klassisk vårskitur. Når bomveien inn til Bødalseter åpner i mai/juni er dette en majestetisk topp som frister mange skikjørere og toppsankere. 1400 høydemetere må forseres fra starten ved Bødalseter. Turen innebærer kryssing av bre og en 50 graders bratt bakke før man kan sette beina på toppunktet. Toppen tilbyr da til gjengjeld en av Norges flotteste utsikter, mot blant annet Hurrungane i sør og de hvite viddene på Jostedalsbreen i sørvest.

Les mer...
 
Tverrådalskyrkja (2088 moh) - inn i tåkeheimen Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 07. mai 2007
Dagen etter turen til Lodalskåpa var vi på plass ved Sota Sæter og Breheimen for en ny 2000-meters-tur. Tverrådalskyrkja er et naturlig toppturmål fra Sota Sæter der toppryggen troner over Liavatnet i sør. Toppen er også den høyeste i området og kan på solrike dager gi en vid utsikt. Det opplevde dessverre ikke vi da snøværet trakk inn i løpet av dagen slik at toppen ble besteget i kuling og snøfokk.

Les mer...
 
Josten på langs (24-27.05.06) Skriv ut E-post
Skrevet av Marius Røed Hanssen søndag 28. mai 2006
Jostedalsbreen er fastlands-Europas største isbre, og dekker enorme
487 kvadratkilometer. Jostedalsbreen på langs er en legendarisk skitur, og den kan gåes i utallige varianter. Vi valgte å gå fra Erdalen til Fjærland, og det ble en uforglemmerlig opplevelse.

Les mer...
 
© 2024 ifriluft.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.