Vestlandet
Josten på langs (24-27.05.06) Skriv ut E-post
Breheimen og Jostedalsbreen
Skrevet av Marius Røed Hanssen søndag 28. mai 2006
Jostedalsbreen er fastlands-Europas største isbre, og dekker enorme
487 kvadratkilometer. Jostedalsbreen på langs er en legendarisk skitur, og den kan gåes i utallige varianter. Vi valgte å gå fra Erdalen til Fjærland, og det ble en uforglemmerlig opplevelse.

Les mer...
 
Store Steindalsnosi (2025 moh) - i utkanten av Hurrungane Skriv ut E-post
Jotunheimen Vest
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 15. mai 2006
Det ble ikke mange skiturer under årets Hight Camp på Turtagrø. High Camp arrangeres av Fri Flyt og samlet i år rundt 300 deltakere. Været var skiftende og skydekket hang som regel over toppene. Store Steindalsnosi var den eneste toppen vi kom oss opp på. Dette er en fin nedkjøringstopp som er lett tilgjengelig fra Sognefjellsveien. Are og jeg prøvde ut randoneè utstyr for første gang.

Les mer...
 
Fløtatinden - vårskitur under en steikende mai-sol Skriv ut E-post
Romsdalen og Eikesdalen
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 07. mai 2006
Egentlig har jeg et lite prinsipp om aldri å gå to ganger samme sted når jeg er ute på tur. Det var likevel ikke vanskelig overse dette når maisola og sommerlige temperaturer fristet til en retur til Fløtatinden. Denne toppen som troner i hvit kappe innerst i Øksendalen selv langt ute på vårparten. Det ble en flott tur i "baris" og shorts og en flott nedkjøring i "slush". Sola varmet godt i fjellsiden, men det var fortsatt faste og fine forhold.

Les mer...
 
Lundefuglsafari på Runde Skriv ut E-post
Sunnmøre
Skrevet av Mattis Myhre mandag 17. april 2006
Etter å ha lest en artikkel om Lundefuglens varslede ankomst 14.april i siste nummer av Fjell & Vidde, pakket vi bilen og satte kursen mot fuglefjellet på Runde denne dagen.

Les mer...
 
Jønshornsrenna - 3 dager i Molladalen Skriv ut E-post
Sunnmøre
Skrevet av Even Lillemo-Thorud fredag 14. april 2006
I og med at jeg ikke hadde sett snurten av de fleste Molladalstoppene under siste sommers besøk passet det godt med en tur tilbake vinterstid. 2 telt ble fraktet inn til Storevatnet innerst i den ville og dramatiske dalen. Det ble to overnattinger i skiftende vær, men vi kom oss likevel opp på Jønshornet via Jønshornsrenna.

Les mer...
 
Lindbergtinden, Bukkehøe og Store Bukkeholstind Skriv ut E-post
Jotunheimen Vest
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 09. april 2006
Utgangspunktet for turen var leirplassen 1,5 km sør for Spiterstulen. Vær-vinduet som var meldt slo til, og vi fikk påskens fineste dag på turen rundt Tverråbreen og Bukkeholsbreen. 3 stykker 2000-metere ble besøkt med god utsikt mot de aller høyeste i landet. Mye nysnø gjorde at det ikke tilbakelagt så mange kilometer, men vi koste oss i sola og frydet oss over at rundt oss lå skydekket tungt.

Les mer...
 
Kyrkjetaket (1439 moh) - den mest populære i Isfjorden Skriv ut E-post
Romsdalen og Eikesdalen
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 08. april 2006
Kyrkjetaket ligger innerst i Isfjorden med en meget skivennlig profil. Det ble en fin start på årets påskeuke med en flott nedkjøring i storslagne omgivelser. Under hele oppstigningen fra Kavli var det flott utsikt mot Store Venjetind, Romsdalshorn og Trolltinder.

Les mer...
 
Reinstinden (1706 moh) Skriv ut E-post
Romsdalen og Eikesdalen
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 06. mars 2006
Etter drømmedagen på Fløtatind var det dags for en ny topp og nye 1500 høydemetre. Reinstinden ble valgt ut som dagens mål. En dominerende topp i utkanten av de mest besøkte områdene rundt Øksendalen.

Les mer...
 
Fløtatinden (1711 moh) - på fjellski Skriv ut E-post
Romsdalen og Eikesdalen
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 06. mars 2006
 En av norges aller fineste nedkjøringer i et storslått landskap. Denne tidlige lørdagen i mars var værgudene helt på vår side. Fantastisk vær, snøforhold og utsikt til omkringliggende tinder gjorde dette til en opplevelse av de sjeldne.

Les mer...
 
Dalagubben (1344 moh) - Sunnmørsalpenes beste utsikt Skriv ut E-post
Sunnmøre
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 13. august 2005
 Dalagubben kan by på en av Sunnmørsalpenes beste utsikter. Dette måtte til og med W.C Slingsby innrømme når han besøkte toppen etter bestigningen av Slogen. 1300 høydemetere rett opp fra Sæbø ved Hjørundfjorden. Fantastisk utsikt!

Les mer...
 
<< Start < Forrige 1 2 3 4 Neste > Slutt >>

Resultat 21 - 30 av 34
© 2024 ifriluft.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.