Norefjell og Eggedalsfjella
Nyttårstur til Dusetind (1177 moh) med overnatting på Dusehesten Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud onsdag 02. januar 2008
Det er nevnt mange ganger før her på ifriluft.net, men noen ganger ligger det strålende turer å venter nesten rett utenfor stuedøra. Det er ikke alltid nødvendig med en alvorlig seriøs tur for å få gode naturopplevelser. Noen ganger er det for eksempel kun nødvendig å gå 20 minutter før man får en stor håndlaftet hytte for seg selv, samt vidt utsyn over sentrale fjell i Sør-Norge. Nyttårsaften 2007 ble etter tradisjonen tro tilbrakt på fjellet. Denne gangen på DNT-hytta "Dusehesten" ved dalføret Smådøl mellom Tunhovd og Uvdal.

Les mer...
 
Trillemarka – vårloffing i verneverdig skogsområde Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 23. april 2006
Etter turen på Norefjell var det kun en liten ompakking og 1 mils kjøring før jeg kunne starte på nok en tur i et ukjent område. Denne gangen var det endelig dags for en skikkelig loffetur i småskogen. Skogsområdet mellom Eggedal og Numedalen kalles Trillemarka og er i følge naturvernorganisasjonene et av Øst-norges siste uberørte områder under tregrensa. Dette området måtte selvfølgelig utforskes. Det ble mange ettertenksomme kvalitetstimer ved siden av det knitrende leirbålet.

Les mer...
 
Høgevarde (1459 moh) – et stort stykke Norge Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud fredag 21. april 2006
På turen hjem til Kongsberg bestemte jeg meg for å stoppe på Norefjell. Norefjell, fjellområdet som jeg aldri før har besøkt, men bare sett i horisonten fra Blefjell. Dessuten lokket den berømte utsikten fra Høgevarde. Derfra skal det være mulig å se 40 000 kvadratkilometer av Norge på en godværsdag. Det er bare Gaustatoppen som kan skilte med en videre utsikt i Sør-Norge.

Les mer...
 
© 2024 ifriluft.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.