Jotunheimen Øst
Besseggen - klassiker langs Gjende Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 26. juli 2008
Besseggen er en av Norges aller største fjellklassikere. Noen vil sikkert mene at turen over eggen mellom Memurubu og Gjendesheim er en helt obligatorisk tur for en nordmann. Ca. 40 000 går turen hvert år, og selve eggen er nok det nærmeste vi i Norge kommer tilstandene på den kinesiske mur. Her får man ikke oppleve fjellets stillhet, men omgivelsene er storslagene med Gjendes blå-grønne vann omkranset av stupbratte fjellsider og Jotunheimens hvite kremtopper som perfekte kulisser.

Les mer...
 
Surtningssui (2368 moh) - via Memurudalen Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud fredag 25. juli 2008
Surtningssui er blant Norges aller høyeste fjelltopper. Toppen er også en av få topper i Jotunheimen der det går en T-merket sti helt til topps. Surtningssui er dermed lett å nå på en lang dagstur fra Memurubu. Omlag 10 timer bør man beregne tur-retur. Toppen ligger sentralt plassert mellom Glittertind og Gjende, og utsikten skal etter ryktene være en av de aller fineste i Jotunheimen. På en dag som denne gikk det ikke an å være uenig i dette. Superlativene strekker ikke til. Bildene får tale sitt eget språk.

Les mer...
 
Bukkelægeret - Gjendebu til Memurubu Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud torsdag 24. juli 2008
Hvis Besseggen er storebror, så er Bukkelægeret den litt mindre kjente lillebroren. Bukkelægeret ligger på den T-merkede stien mellom Gjendebu og Memurubu, og er den 400 høydemeter bratte stigningen opp til platået på Memurutunga fra Gjende. Turen er på mange måter mer spektakulær enn Besseggen. Her er det mindre folk, og utfordringene er større. På de bratteste partiene er det sikret med kjetting og wire som det går an å holde seg i. Vi gjennomførte turen i strålende solskinn og med et aldri så lite heteslag.

Les mer...
 
Galdebergtinden (2075 moh) - på vei mellom Torfinnsbu og Gjendebu Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud tirsdag 22. juli 2008
Galdebergtinden er ikke den mest spektakulære toppen i Jotunheimen. Det er mange som bare går forbi denne toppen på vei mellom Eidsbugarden og Gjendebu. Toppen byr imidlertid på god utsikt mot de vestlige toppene i Jotunheimen, og vidt utsyn mot de mer alpine toppene i nordøst, slik som Slettmarkpiggen. Vi besteg toppen på andre dag av sommerens rundtur i Jotunheimen. Første etappe gikk mellom Torfinnsbu og Gjendebu.

Les mer...
 
Besshøe (2258 moh) - tur/retur Bessheim Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 12. mai 2008
Besshøe ruver majestetisk i landskapet over både Besseggen og Gjende. Toppen ligger litt for seg selv i de østlige delene av Jotunheimen, mellom Gjendealpene i sør og toppene rundt Nautgardstinden lenger mot nord. Besshøe utmerker seg som toppturmål ved at den ikke krever noen ekstra transport eller anmarsj, noe som mange andre topper i dette området krever. Toppen er tilgjengelig på en relativt kort dagstur fra riksvei 51 forbi Bessheim fjellstue.

Les mer...
 
Rasletinden og Kalvehøgdi - populær vårskitur Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 11. mai 2008
Rasletind og Kalvehøgdi er blant Norges lettest tilgjengelige 2000-meters topper. Når veien over Valdresflya åpner i månedskiftet april-mai strømmer det til skiløpere som har tenkt seg opp på denne lettgåtte fjellryggen helt sør i Jotunheimen. Turværet viste seg fra sin beste siden denne pinseaftenen, og 8 topper over 2000-meter ble besøkt fra Østre Rasletinden i øst til Vestre Kalvehøgdi i vest. Jeg var på ingen måte alene i fjellet denne dagen. Det var rene folkevandringen, og bilene stod parkert i en lang lang rekke langs veien over flya.

Les mer...
 
Glittertind (2465 moh) - rim på bakken Skriv ut E-post
Skrevet av Ove Østerlie fredag 06. oktober 2006
Søndag 17. september ble Norges nest høyeste fjell besteget med iver og glede. Max flaks med vær og vind gjorde turen til en minneverdig opplevelse. Tenk å stå toppløs på topp midt i september! Ei entusiastisk Grethe tok meg med på denne spontanturen. Det er slike turer som ofte blir de beste.

Les mer...
 
Russlirundhøe (1831 moh) Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 18. desember 2005
 Denne turen var i utgangspunktet ment som en topptur til Nautgardstinden. Været ville det dessverre annerledes og planene ble derfor forandret underveis. Snømangelen gjorde at vi ikke akkurat tilbakela enorme avstander, men topptur ble det likevel.

Les mer...
 
© 2024 ifriluft.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.