Østlandet
Borgsjåbrotet (1485 moh) Skriv ut E-post
Hardangervidda
Skrevet av Even Lillemo-Thorud tirsdag 17. april 2007
Borgsjåbrotet er Nore og Uvdal kommunes sitt høyeste punkt og er dermed i selebert selskap. Toppen er dermed en kommunetopp. Kommunetopper er naturlig nok et noe større prosjekt for en toppsamler enn fylkestopper, men det finnes sikkert mange toppjegere som har dette som et mål. Jeg har absolutt ikke satt meg noe mål om dette, men på årets lengste fredag var Hanne og jeg allikevel en topp rikere. En forblåst langfredag, men sola skinte og vi fikk oppleve vid utsikt fra toppunktet.

Les mer...
 
Halne til Imingfjell - via ei krasafaren steinbu Skriv ut E-post
Hardangervidda
Skrevet av Even Lillemo-Thorud tirsdag 17. april 2007
Årets påsketur gikk fra Halne Fjellstove til Imingfjell på de østlige delene av Hardangervidda. Det ble en tre-dagerstur som inneholdt både det å ligge værfast og knallblå himmel. Til vår fordel var det medvind fra nordvest alle dagene, så kilometrene gikk fort unna når vi satte på oss skia. Under turen ble det speidet febrilsk etter ei krasafaren steinbu i nærheten av Heinseter, dessverre uten noen suksessfull oppdagelse.

Les mer...
 
Viglpiken og Midtviglen Skriv ut E-post
Femundsmarka og omegn
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 25. mars 2007
"Fjell & Vidde" slo for ikke så lenge siden fast at en tur på fjellet, tro det eller ei faktisk er bedre enn sex.. Det hadde gått over en måned siden siste besøk i fjellheimen, og det var nok en gang på høy tid for en tur ut i et ubesøkt område. Denne gangen falt valget på et fjellområde sørøst for Røros; Viglen. Utgangspunktet for turen var Vauldalen like ved svenskegrensa. Det ble en flott marshelg i et vårlig vær.

Les mer...
 
Bletoppen (1342 moh) - 1000 høydemetre fra vest Skriv ut E-post
Blefjell/Vegglifjell
Skrevet av Even Lillemo-Thorud fredag 29. desember 2006
1.juledag ble Bletoppen besøkt fra et noe uvanlig utgangspunkt. Bletoppen er den høyeste toppen på Blefjell med sine 1342 moh. Vinteren 06/07 har vært usedvanlig varm og snøfattig mange steder i landet. Toppen ble derfor besteget på beina og på et vårlig føre. 3 timer tok turen tur/retur Sandvatn.

Les mer...
 
Glittertind (2465 moh) - rim på bakken Skriv ut E-post
Jotunheimen Øst
Skrevet av Ove Østerlie fredag 06. oktober 2006
Søndag 17. september ble Norges nest høyeste fjell besteget med iver og glede. Max flaks med vær og vind gjorde turen til en minneverdig opplevelse. Tenk å stå toppløs på topp midt i september! Ei entusiastisk Grethe tok meg med på denne spontanturen. Det er slike turer som ofte blir de beste.

Les mer...
 
Finse til Ustaoset - i sol og snøstorm Skriv ut E-post
Skarvheimen
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 29. april 2006
Denne 2 dagers turen inneholdt det meste. Strålende solskinn, vind, snøvær, ”whiteout” og regn. Planen var egentlig å gå Hallingskarvet på langs, men noen gnagsår satte en stopper for dette. I ettertid var dette egentlig helt greit. Været hadde nok vært enda verre der oppe da vi våknet til kraftig vind og tilnærmet ”whiteout” lørdags morgen. Ruta ble improvisert underveis, men ble til slutt Finse- Haugastøl via Storetunga og videre på beina (!) til Ustaoset.

Les mer...
 
Hardangerjøkulen (1863 moh) Skriv ut E-post
Hardangervidda
Skrevet av Even Lillemo-Thorud torsdag 27. april 2006
Finse er et flott utgangspunkt for fjellturer. Det er lett tilgjengelig med tog, og man kommer samtidig langt inn i fjellheimen. Vår ”søskentur” startet på samme måte med bil fra Kongsberg til Geilo for så og ta toget inn til Finse. Denne 3 dagersturens første mål var Hardangerjøkulen som er en flott, populær og kort dagstur fra Finse. Samtidig er det Hordaland sitt høyeste punkt, og slikt motiverer ofte litt ekstra. Været var litt skiftende med et tynt skydekke på toppen, men likevel en flott tur på en av Norges mest kjente topper.

Les mer...
 
Trillemarka – vårloffing i verneverdig skogsområde Skriv ut E-post
Norefjell og Eggedalsfjella
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 23. april 2006
Etter turen på Norefjell var det kun en liten ompakking og 1 mils kjøring før jeg kunne starte på nok en tur i et ukjent område. Denne gangen var det endelig dags for en skikkelig loffetur i småskogen. Skogsområdet mellom Eggedal og Numedalen kalles Trillemarka og er i følge naturvernorganisasjonene et av Øst-norges siste uberørte områder under tregrensa. Dette området måtte selvfølgelig utforskes. Det ble mange ettertenksomme kvalitetstimer ved siden av det knitrende leirbålet.

Les mer...
 
Høgevarde (1459 moh) – et stort stykke Norge Skriv ut E-post
Norefjell og Eggedalsfjella
Skrevet av Even Lillemo-Thorud fredag 21. april 2006
På turen hjem til Kongsberg bestemte jeg meg for å stoppe på Norefjell. Norefjell, fjellområdet som jeg aldri før har besøkt, men bare sett i horisonten fra Blefjell. Dessuten lokket den berømte utsikten fra Høgevarde. Derfra skal det være mulig å se 40 000 kvadratkilometer av Norge på en godværsdag. Det er bare Gaustatoppen som kan skilte med en videre utsikt i Sør-Norge.

Les mer...
 
Gråhøe (2014 moh) - isolert 2000-meter Skriv ut E-post
Reinheimen
Skrevet av Even Lillemo-Thorud torsdag 06. april 2006
Gråhøe er det høyeste punktet i Reinheimen, og det eneste toppen over den magiske 2000-meter grensa. Reinheimen er det lite brukte fjellområdet mellom Ottadalen og nordre delen av Gudbrandsdalen. I dette området finnes ingen tilrettelagt friluftsvirksomhet. Mitt utgangspunkt for denne turen var Rånå i nordenden av Asbjørndalen like ved Bjorli.

Les mer...
 
<< Start < Forrige 1 2 3 4 Neste > Slutt >>

Resultat 11 - 20 av 34
© 2024 ifriluft.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.