Startside arrow Vandring og Toppturer
Vandring og Toppturer
Gjevillvasskamban via Hemre og Speilsalen Skriv ut E-post
Trollheimen og Nordmøre
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 16. oktober 2006
Trollheimen innbød denne helgen til ”indian-summer” i oktoberfjellet med strålende vær og høy temperatur. Vi takket ja til invitasjonen og la turen til Gjevillvatnet for å bestige Gjevillvasskamban, og for å besøke den berømte Speilsalen ved foten av Blåhø.

Les mer...
 
Glittertind (2465 moh) - rim på bakken Skriv ut E-post
Jotunheimen Øst
Skrevet av Ove Østerlie fredag 06. oktober 2006
Søndag 17. september ble Norges nest høyeste fjell besteget med iver og glede. Max flaks med vær og vind gjorde turen til en minneverdig opplevelse. Tenk å stå toppløs på topp midt i september! Ei entusiastisk Grethe tok meg med på denne spontanturen. Det er slike turer som ofte blir de beste.

Les mer...
 
Skardsfjella (1546 moh) – høsten er i anmarsj Skriv ut E-post
Sylan/Skarvan
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 04. september 2006
Årets siste offisielle sommerdag er passert og høsten er i anmarsj. Skardsfjella øst for Stugudal i Sør-Trøndelag ble turmål for denne første helgen i september. Skardsfjella er en rekke med fjelltopper rundt 1500 moh som ligger litt sørvest for Sylan. Høyden pluss det flate terrenget rundt toppene gjør at man får en vidstrakt utsikt fra toppen. Vi gikk en hesteskoformet rygg over de to høyeste av Skardsfjelltoppene.

Les mer...
 
Valnesfjord - Kjerringøy Skriv ut E-post
Bodø og Salten
Skrevet av Per Otto Aursand søndag 27. august 2006
Kjerringøy er kjent gjennom både historien og diverse filmer. Det mange nok ikke vet er at den riktignok ikke er en øy, men en halvøy. Grunnen til dette er nok at det er relativt slitsomt å ta seg hit til fots, slik som vi gjorde denne helga. Den eneste farbare ruta mellom Saltenfjorden og Kjerringøy er ca. 30 km i luftlinje, og starter nede ved fjorden midt mellom Bodø og Fauske, går over 3 fjellpass på 500-700 moh og ned i 2 dype daler ved Heggmovatnet og Mistfjorden. Hele ruta er omkranset av spisse tinder på opp mot 1100 moh, altså et fantastisk skue i godvær.

Les mer...
 
Straumdalstind (905 moh) Skriv ut E-post
Rana og Nord-Helgeland
Skrevet av Per Otto Aursand søndag 13. august 2006
12.-13. august arrangerte BOBTOG (Bodø og Omegn Bre-, Tinde- og Grottegruppe) tur til Straumdalstind som ligger rett vest for Svartisen på Helgelandskysten. Påmeldingen til turen var heller beskjeden, så de eneste deltagerne var undertegnede og turleder Eirik, men dette la imidlertid ingen demping på turen. Etter 22 mils kjøring fra Bodø ble teltet satt opp så å si i sørmunningen av Straumdalstunnelen sent lørdag kveld. Før soveposen ble tatt fram ble det stekt pannekaker på primus. Lokalbefolkningen kjente da sin besøkstid, og etter å ha hilst på både sau og knott sovnet vi inn fulle av forventninger til morgendagens tur.

Les mer...
 
Dyrdalstinden (1371 moh) - Ettermiddagstur i sol og tåke Skriv ut E-post
Sunnmøre
Skrevet av Mattis Myhre tirsdag 01. august 2006
Dyrdalstind ligger som en voktende pyramide 1000 meter over Pusken sæter på Overøye. Turen er imidlertid ikke lengre enn at den fint kan taes som en ettermiddagstur, slik vi gjorde denne ettermiddagen.

Les mer...
 
Lauparen (1434 moh) Skriv ut E-post
Sunnmøre
Skrevet av Mattis Myhre søndag 30. juli 2006
Profilen av Lauparen kan imponere noen av en hver på litt avstand. Turen opp hit er imidlertid verken spesielt vanskelig eller lang, og det er en topp som virkelig anbefales. Lauparen er en topp som har alt.

Les mer...
 
Castor (4228 moh) Skriv ut E-post
Europa
Skrevet av Marius Røed Hanssen lørdag 22. juli 2006
I tur-rusen etter Breithorn valgte vi å droppe et løp i Sveitsisk Orienteering Week for å ta en litt lengre og tøffere topptur, og Castor (4228) ble valgt som mål for turen. Det innebar en 5 km lang brekryssing på 4000 meters høyde, samt lett isklatring helt oppunder toppen - med andre ord en artig utfordring for oss som ikke hadde klatret noe særlig is før.

Les mer...
 
Breithorn (4164 moh) Skriv ut E-post
Europa
Skrevet av Marius Røed Hanssen torsdag 20. juli 2006
Etter noen dager med orienteringsløp rundt Zermatt var det endelig klart for hviledag, og dermed tur til den enkleste 4000-metertoppen i området. Vi var 19 personer, fordelt på tre taulag, som tok første kabelbane opp til Klein Matterhorn onsdag morgen.

Les mer...
 
Heilhornet (1058 moh) Skriv ut E-post
Sør-Helgeland
Skrevet av Per Otto Aursand tirsdag 04. juli 2006
Heilhornet er det første virkelige Helgelandsfjellet man møter på tur nordover. Med sine 1058 moh er det ikke det høyeste fjellet i Norge, men det rager høyt over sine nabofjell, og utsikten er enestående på en godværsdag. Fjellet ligger ute ved havet like over grensa til Nordland. Herfra kan man se Børgefjell og Okstindane i øst, Helgelandskysten med Torghatten og de Syv søstre i nord og utallige fjell og fjorder i alle andre retninger.

Les mer...
 
<< Start < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Neste > Slutt >>

Resultat 61 - 75 av 141
© 2024 ifriluft.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.