Startside arrow Vandring og Toppturer
Vandring og Toppturer
Kyrkjetaket (1439 moh) - den mest populære i Isfjorden Skriv ut E-post
Romsdalen og Eikesdalen
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 08. april 2006
Kyrkjetaket ligger innerst i Isfjorden med en meget skivennlig profil. Det ble en fin start på årets påskeuke med en flott nedkjøring i storslagne omgivelser. Under hele oppstigningen fra Kavli var det flott utsikt mot Store Venjetind, Romsdalshorn og Trolltinder.

Les mer...
 
Gråhøe (2014 moh) - isolert 2000-meter Skriv ut E-post
Reinheimen
Skrevet av Even Lillemo-Thorud torsdag 06. april 2006
Gråhøe er det høyeste punktet i Reinheimen, og det eneste toppen over den magiske 2000-meter grensa. Reinheimen er det lite brukte fjellområdet mellom Ottadalen og nordre delen av Gudbrandsdalen. I dette området finnes ingen tilrettelagt friluftsvirksomhet. Mitt utgangspunkt for denne turen var Rånå i nordenden av Asbjørndalen like ved Bjorli.

Les mer...
 
Ruten (1039 moh) - fra Stakkslettkoia Skriv ut E-post
Trollheimen og Nordmøre
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 02. april 2006
Ruten er med sine 1039 meter beskjeden i høyde, men tilbyr en vid utsikt mot fjellene i Trollheimen og på nordmøre. Været var supert da vi la avgårde fra vår base ved Stakkslettkoia (NTNUI) i Kårøydalen. Skimåneden april fikk en fantastisk start, og nedkjøringen på østsiden av toppen hadde ingen drømt om på forhånd.

Les mer...
 
Sarkofagen (512 moh) Skriv ut E-post
Svalbard
Skrevet av Mattis Myhre søndag 26. mars 2006
Sarkofagen står som en vokter og passer på Longyearbyen i sør. Søndag var vi på topptur opp hit, og fikk en suveren utsikt over Nybyen.

Les mer...
 
Storsomrungnebba (1798 moh) Skriv ut E-post
Trollheimen og Nordmøre
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 26. mars 2006
En tur til denne toppen hadde vi snakket om lenge. Christian og jeg snakket løst om å bestige denne toppen allerede i januar, men vi besinnet oss heldigvis p.g.a. dagens lengde. Denne dagen derimot lå forholdene helt til rette. Det fine vinterværet i Trøndelag ser ut til å fortsette, og turfølget som denne gangen talte 9 personer la avgårde fra parkeringen ved Storli i strålende solskinn.

Les mer...
 
Tempelfjorden, nærkontakt med sel Skriv ut E-post
Svalbard
Skrevet av Mattis Myhre lørdag 25. mars 2006
Lørdag var det klart for nok en dagstur fra Longyearbyen. I utgangspunktet hadde vi tenkt oss til den fraflyttede gruvebyen Pyramiden, men siden vi kun ble to scootere, ville vi ikke dra så langt. Målet ble derfor Tempelfjorden og det innefrossede skipet Noorderlicht.

Les mer...
 
Coles Bay og Barentsburg Skriv ut E-post
Svalbard
Skrevet av Per Otto Aursand fredag 24. mars 2006
Coles BayDenne dagen var det klart for dagstur for å se på den russiske aktiviteten på Svalbard. Først gikk turen i delvis dårlig sikt og snøfokk til den nedlagte russiske gruva i Coles Bay ca. 20 km sørvest for Longyearbyen. Deretter gikk turen i mye bedre vær langs Isfjorden ut til den russiske bosetningen i Barentsburg.

Les mer...
 
Svalbard 21.-31.mars Skriv ut E-post
Svalbard
Skrevet av Mattis Myhre onsdag 22. mars 2006
Da Per Otto skulle ta et kurs på UNIS (Universitetet i Svalbard) denne våren, kunne jeg ikke la muligheten gå fra meg. Jeg måtte få med meg en tur opp til denne fascinerende øya der langt i nord som byr på et helt unikt friluftsliv.

Les mer...
 
Ufrivillig overvintring på Hornsund i 1947 Skriv ut E-post
Svalbard
Skrevet av Mattis Myhre onsdag 22. mars 2006

Tenk deg denne tanken: Året er 1947. Det er ikke noe som heter satellittelefon eller snøscooter. Du skal i land på en fangsthytte på Svalbard for å samle drivved i to måneder. Når to måneder har gått, skal en båt komme med en erfaren fangstmann som skal bo sammen med deg der om vinteren. Selv er du helt grønn på alt som heter fangst. To måneder går, tre måneder går, det blir mørketid, og ingen båt kommer..

Les mer...
 
Overnatting under åpen himmel i Klæbu Skriv ut E-post
Trondheim og omegn
Skrevet av Mattis Myhre søndag 19. mars 2006
18.-19.januar tok vi en kort overnattingstur kun en halvtimes kjøretur fra Trondheim. Hvorfor skal man alltid kjøre mange mil for å komme seg på tur? Friluftsliv er nærmere enn du kanskje tror!

Les mer...
 
<< Start < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Neste > Slutt >>

Resultat 91 - 105 av 141
© 2024 ifriluft.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.