Startside arrow Vandring og Toppturer
Vandring og Toppturer
Slogen (1564 moh) Skriv ut E-post
Sunnmøre
Skrevet av Marius Røed Hanssen tirsdag 01. mai 2007
Planen for onsdagskvelden var allerede bestemt – påskedisco på Rust i Ørsta. Dagens tur burde derfor bli en kort og grei tur, slik at det ikke ble altfor hard totalbelastning, men slik ble det ikke. Slogen, den majestetiske tinden rett ved Hotel Union på Øye skulle bestiges.

Les mer...
 
Gjertvasstind (2351 moh) - nedkjøring via nordøstflanken Skriv ut E-post
Hurrungane
Skrevet av Sigbjørn Mykland mandag 30. april 2007
Gjertvasstind er en topp som ofte forbindes med klatring og lang innmarsj. Men på våren kan man bestige denne majestetiske toppen med ski og enklere utstyr. Turen medfører kryssing av to breer, inkludert bratt skikjøring og et landskap som er helt unikt. Som mye annet i Hurrungane er også denne turen best egnet på våren da skredfaren som oftest er mindre og breene relativt trygge.

Les mer...
 
V-Skaret på Skagastølsryggen - nedkjøring i renna Skriv ut E-post
Hurrungane
Skrevet av Sigbjørn Mykland mandag 30. april 2007
V – skaret er muligens mest kjent som et punkt man passerer når man klatrer Skagastølstraversen, men har også en snørenne som har blitt populær blant brattkjøringsentusiastene.

Les mer...
 
Skikjøring i midtrenna på Allmannberget (1342 moh) Skriv ut E-post
Oppdal og omegn
Skrevet av Marius Røed Hanssen onsdag 25. april 2007
Det som så ut til å bli en vanlig, regntung og kjedelig tirsdag i byen ble til slutt en perfekt turdag med heftig skikjøring. Etter et kort planleggingsmøte over MSN ble målet satt til midtrenna på Allmannberget på Oppdal, og takket være velvillige arbeidsgivere fikk vi kjørt renna i flott kveldssol.

Les mer...
 
Grøvelnebba (1428 moh) - spennende tinderangling Skriv ut E-post
Trollheimen og Nordmøre
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 22. april 2007
Det var knallblå himmel, vindstille, noen få minusgrader, nysnø og 9 skiløpere som hadde som plan å bestige Grøvelnebba. Grøvelnebba er den vestlige naboen til den langt mer kjente Dronningkrona. Dagen ble fullendt med tinderangling i luftige og storslagne omgivelser og med en spennende nedkjøring. Turen til Grøvelnebba kommer nok langt opp på lista når årets flotteste turer skal rangeres i desember.

Les mer...
 
Storhaugen (1415 moh) - i vakre linjer Skriv ut E-post
Trollheimen og Nordmøre
Skrevet av Even Lillemo-Thorud tirsdag 17. april 2007
Randoneè-skia hadde stått ubrukt hittil i påsken. 1.påskedag var jeg på vei opp til Trondheim med tro om at det skulle forbli slik. Oppover Østerdalen oppdaget jeg tilfeldigvis en svært lovende værmelding for midt-norge 2.påskedag. Bilturen ble derfor isteden lagt til Oppdal og Storlidalen. Den kvelden la jeg meg i soveposen med en stemningsfull solnedgang i vest med håp om en strålende morgendag. Tidlig morgenen etter var jeg på vei nedover Storhaugen i silkeføre.

Les mer...
 
Borgsjåbrotet (1485 moh) Skriv ut E-post
Hardangervidda
Skrevet av Even Lillemo-Thorud tirsdag 17. april 2007
Borgsjåbrotet er Nore og Uvdal kommunes sitt høyeste punkt og er dermed i selebert selskap. Toppen er dermed en kommunetopp. Kommunetopper er naturlig nok et noe større prosjekt for en toppsamler enn fylkestopper, men det finnes sikkert mange toppjegere som har dette som et mål. Jeg har absolutt ikke satt meg noe mål om dette, men på årets lengste fredag var Hanne og jeg allikevel en topp rikere. En forblåst langfredag, men sola skinte og vi fikk oppleve vid utsikt fra toppunktet.

Les mer...
 
Halne til Imingfjell - via ei krasafaren steinbu Skriv ut E-post
Hardangervidda
Skrevet av Even Lillemo-Thorud tirsdag 17. april 2007
Årets påsketur gikk fra Halne Fjellstove til Imingfjell på de østlige delene av Hardangervidda. Det ble en tre-dagerstur som inneholdt både det å ligge værfast og knallblå himmel. Til vår fordel var det medvind fra nordvest alle dagene, så kilometrene gikk fort unna når vi satte på oss skia. Under turen ble det speidet febrilsk etter ei krasafaren steinbu i nærheten av Heinseter, dessverre uten noen suksessfull oppdagelse.

Les mer...
 
Viglpiken og Midtviglen Skriv ut E-post
Femundsmarka og omegn
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 25. mars 2007
"Fjell & Vidde" slo for ikke så lenge siden fast at en tur på fjellet, tro det eller ei faktisk er bedre enn sex.. Det hadde gått over en måned siden siste besøk i fjellheimen, og det var nok en gang på høy tid for en tur ut i et ubesøkt område. Denne gangen falt valget på et fjellområde sørøst for Røros; Viglen. Utgangspunktet for turen var Vauldalen like ved svenskegrensa. Det ble en flott marshelg i et vårlig vær.

Les mer...
 
Sönner-Tväråklumpen og Getryggen Skriv ut E-post
Skandinavia
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 18. februar 2007
Snasahögarna, Tväråklumpen og Getryggen er et populært toppturmål i grensetraktene rundt Storlien. Her drives det faktisk Heliskiing på kommersiell basis, og forrige helg ble det arrangert "Skandinavisk cup" i skibestigning i disse fjellene. Den høyeste toppen, Storsnasen rager nesten 1463 meter over havflaten.

Les mer...
 
<< Start < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Neste > Slutt >>

Resultat 46 - 60 av 141
© 2024 ifriluft.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.