Startside arrow Vandring og Toppturer
Vandring og Toppturer
Dome Lembert (2880 moh) (9450 fot) Skriv ut E-post
Nord-Amerika
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 22. august 2011
Ett av prinsippene til ifriluft.net er at nettstedet skal ha lav terskel for hvilke artikler som legges ut. Denne artikkelen er et godt eksempel på dette. Dome Lembert er en veldig kort tur fra veien som går igjennom Yosemite nasjonalpark. Det tar kun 30-45 minutt å nå toppen. Selv om ikke toppen er imponerende i høyde eller størrelse er det et godt utsiktspunkt mot Tuolumne Meadows og granitt fjellene rundt.

Les mer...
 
Quandary Peak (4348 moh) (14265 fot) Skriv ut E-post
Nord-Amerika
Skrevet av Even Lillemo-Thorud torsdag 18. august 2011
Quandary Peak er på 13.plass over Colorado sine topper over 14`000 fot (4267.2 meter). Toppen ligger som mange andre av sine navnebrødre lett tilgjengelig. Det er mange ruter opp til Quandary Peak. Vi tok standardruta som går langs østryggen på god sti hele veien til toppen. Denne ruta er definert som enkel. Det eneste problemet for folk som til daglig bor nær sjøkanten er høyden over havet. Ruta starer i storvokst granskog på godt over 3000 moh. litt sør for skistedet Breckenridge.

Les mer...
 
Gråhøi (1779 moh) - fra Valdresflya Skriv ut E-post
Huldreheimen (Gausdal Vestfjell)
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 18. april 2011
Valdresflya er et snøsikkert utgangspunkt for vårskiturer, og mange tar turen opp den lange slake bakken på rv 51 for å få de siste ski- og toppturer på gode forhold helt på tampen av sesongen. De fleste legger nok turen opp mot 2000 meterstoppene på Kalvehøgdi. Hvis man derimot legger turen mot øst, og de nordligste toppene i Huldreheimen er Gråhøi et naturlig valg. Gråhøi er den høyeste toppen blant de mer avrundede toppene i Jotunheimens forgård.

Les mer...
 
Ytre Sula (1318 moh) - rask og flott topptur Skriv ut E-post
Trollheimen og Nordmøre
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 03. april 2011
Ytre Sula med sine relativt beskjedne 1318 meter over havoverflaten er en rask og lett topptur fra veien inn til Todalen. Ut på vårparten går det som regel an å kjøre helt inn til det lille kraftverket ved Seterhaugen. Fra kraftverket er det så og si ingen innmarsj til foten av fjellet ved Svinvikbotnen. Da gjenstår det kun rundt 2,9 km i luftlinje og 880 høydemeter før skikjøringen kan begynne.

Les mer...
 
Fonnfjellet (1100 moh) - Meråker sitt "nasjonalfjell" Skriv ut E-post
Sylan/Skarvan
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 25. september 2010
Dagstur fra Trondheim til Meråker sitt "nasjonalfjell", Fonnfjellet. Fonnfjellet ligger flott til rett sør for Meråker sentrum og helt nord i Skarvan og Roltdalen nasjonalpark. Vi besteg toppen fra sør i bygevær og litt vind via merket sti fra veien inn til Bjørkslettvollen.

Les mer...
 
Finnan og Alnestinden - til fots Skriv ut E-post
Romsdalen og Eikesdalen
Skrevet av Even Lillemo-Thorud tirsdag 27. juli 2010
To klassikere fra toppen av Trollstigen. Disse toppene er nok mer populære med ski på beina, men denne gangen tok vi turen på sommerføre og i strålende solskinn. Toppen av Finnan ble besøkt først. På returen ble det en avstikker opp til Alnestinden. God sikt denne dagen ga et vidt utsyn mot omkringliggende ville og kvasse Romsdalstinder.

Les mer...
 
Austerdalsisen - kjent brearm av Svartisen øst Skriv ut E-post
Saltfjellet/Svartisen
Skrevet av Even Lillemo-Thorud tirsdag 20. juli 2010
Svartisen fra øst er vanskelig å nå på en dagstur. Det enkleste er å ta en skikkelig turist-tur ved hjelp av turistbåten over Svartisvatnet. Fra vestenden av Svartisvatnet er det bare noen få kilometer å gå opp til brearmen Austerdalsisen. Dette ble også vårt valg denne våte juli dagen. Vi var i godt selskap sammen med et knippe franske og spanske turistvenner.

Les mer...
 
Skjerdingen (1037 moh) og Tvillingene (980, 945 moh) - 3 av de Syv Søstre Skriv ut E-post
Sør-Helgeland
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 17. juli 2010
De Syv Søstre er landemerket med stor L på Helgelandskysten ved Sandnessjøen. Det er mange sprekinger som bestiger alle toppene i løpet av èn lang sommerdag. Vi valgte oss ut 3 av toppene, Skjerdingen og de to toppene som utgjør Tvillingene. Det ble en strålende og varm dag med fantastisk utsikt mot blant annet Dønna, Lovund, Træna og helt opp til Svartisen i nord. Dagen ble avsluttet med et avkjølende bad i en badekulp på vei ned til parkeringen.

Les mer...
 
Torghatten - landemerket ved Brønnøysund Skriv ut E-post
Sør-Helgeland
Skrevet av Even Lillemo-Thorud fredag 16. juli 2010
Landemerket på Sør-Helgeland ble besøkt i strålende juli vær. Torghatten er lett tilgjengelig, og det er kun en kort tur på godt opparbeidet sti fra Torghatten kurs- og feriesenter. Det tar 20 minutter fra parkeringen og opp til det velkjente og merkelige hullet i fjelltoppen sør for Brønnøysund.

Les mer...
 
Urdadalsryggen - spennende ryggtravers fra Spiterstulen Skriv ut E-post
Jotunheimen Vest
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 23. august 2009
Urdadalsryggen er en spennende ryggtravers midt i hjertet av Jotunheimen. Turen starter enten fra Spiterstulen eller Leirvassbu. Fra Spiterstulen er det en innmarsj på 6-7 km i den meget lettgåtte Visdalen. På turen får man med seg 5 topper over 2000-meter. Hvis man går traversen fra nord, dvs. at man starter med Store Urdadalstind blir turen gradvis vanskeligere. Urdadalsryggen er stedvis luftig, og noen steder svært oppsrukket.

Les mer...
 
<< Start < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Neste > Slutt >>

Resultat 1 - 15 av 141
© 2024 ifriluft.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.