Startside arrow Vandring og Toppturer
Vandring og Toppturer
Solemsvåttan (423 moh) Skriv ut E-post
Trondheim og omegn
Skrevet av Mattis Myhre mandag 22. mai 2006
Nok en ekstremt lite ekstrem tur fra min side. Solemsvåttan ligger lett tilgjengelig fra Trondheim, og passer utmerket for en liten ettermiddagstur. Flott utsikt mot Trollheimen er det også, med både Snota og Trollhetta innen synsvidde fra utsiktstårnet på toppen.

Les mer...
 
Lynhøgen i Brungmarka Skriv ut E-post
Trondheim og omegn
Skrevet av Per Otto Aursand søndag 21. mai 2006
Å sitte hele helgen i byen uten å ha noe fornuftig å gjøre går ikke an. Derfor ble det en liten tur til Lynhøgen - en liten NTNUI-koie i Brungmarka like sør for Trondheim. Turen foregikk med bil, sykkel og til fots i overraskende bra vær og vårstemning.

Les mer...
 
Mortenskåten - en perle i koienettet Skriv ut E-post
Trondheim og omegn
Skrevet av Mattis Myhre søndag 21. mai 2006
Du er ikke en ordentlig koiegjenger før du har vært på NTNUI-koia Mortenskåten. Godt skjult i terrenget ligger den der som en stor, bevokst maurtue. Vi tok en spontantur lørdag kveld, og fikk ladet batteriene litt før en ny uke setter i gang.

Les mer...
 
Store Steindalsnosi (2025 moh) - i utkanten av Hurrungane Skriv ut E-post
Jotunheimen Vest
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 15. mai 2006
Det ble ikke mange skiturer under årets Hight Camp på Turtagrø. High Camp arrangeres av Fri Flyt og samlet i år rundt 300 deltakere. Været var skiftende og skydekket hang som regel over toppene. Store Steindalsnosi var den eneste toppen vi kom oss opp på. Dette er en fin nedkjøringstopp som er lett tilgjengelig fra Sognefjellsveien. Are og jeg prøvde ut randoneè utstyr for første gang.

Les mer...
 
Kveldstur til Jervfjellet (504 moh) Skriv ut E-post
Trondheim og omegn
Skrevet av Mattis Myhre onsdag 10. mai 2006
Onsdag kveld tok Per Otto, Alf Kristian og undertegnede en kveldstur opp på Jervfjellet. En skikkelig skogstur med masse liv i skogen og flott utsikt og solnedgang. (15.05.06: Oppdatert med kart)

Les mer...
 
Fløtatinden - vårskitur under en steikende mai-sol Skriv ut E-post
Romsdalen og Eikesdalen
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 07. mai 2006
Egentlig har jeg et lite prinsipp om aldri å gå to ganger samme sted når jeg er ute på tur. Det var likevel ikke vanskelig overse dette når maisola og sommerlige temperaturer fristet til en retur til Fløtatinden. Denne toppen som troner i hvit kappe innerst i Øksendalen selv langt ute på vårparten. Det ble en flott tur i "baris" og shorts og en flott nedkjøring i "slush". Sola varmet godt i fjellsiden, men det var fortsatt faste og fine forhold.

Les mer...
 
Kjapt og enkelt – overnattingstur i Malvikmarka Skriv ut E-post
Trondheim og omegn
Skrevet av Mattis Myhre søndag 07. mai 2006
Siden helga var booka med konfirmasjon og o-løp, var det ikke mye tid til å nye friluftslivet denne flotte helga i Trøndelag. Med 20 grader på dagtid måtte vi likevel komme oss ut for å få litt frisk luft.

Les mer...
 
Kinder Scout (631 moh) Skriv ut E-post
Europa
Skrevet av Per Otto Aursand søndag 30. april 2006
I Midt-England mellom Sheffield og Manchester ligger nasjonalparken Peak District. Området er fint for klatring, grottevandring, turgåing og sykling. Kinder Scout er den høyeste toppen i området, og ligger 20 minutters togtur og 2-3 timers gange fra Sheffield.


Les mer...
 
Finse til Ustaoset - i sol og snøstorm Skriv ut E-post
Skarvheimen
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 29. april 2006
Denne 2 dagers turen inneholdt det meste. Strålende solskinn, vind, snøvær, ”whiteout” og regn. Planen var egentlig å gå Hallingskarvet på langs, men noen gnagsår satte en stopper for dette. I ettertid var dette egentlig helt greit. Været hadde nok vært enda verre der oppe da vi våknet til kraftig vind og tilnærmet ”whiteout” lørdags morgen. Ruta ble improvisert underveis, men ble til slutt Finse- Haugastøl via Storetunga og videre på beina (!) til Ustaoset.

Les mer...
 
Hardangerjøkulen (1863 moh) Skriv ut E-post
Hardangervidda
Skrevet av Even Lillemo-Thorud torsdag 27. april 2006
Finse er et flott utgangspunkt for fjellturer. Det er lett tilgjengelig med tog, og man kommer samtidig langt inn i fjellheimen. Vår ”søskentur” startet på samme måte med bil fra Kongsberg til Geilo for så og ta toget inn til Finse. Denne 3 dagersturens første mål var Hardangerjøkulen som er en flott, populær og kort dagstur fra Finse. Samtidig er det Hordaland sitt høyeste punkt, og slikt motiverer ofte litt ekstra. Været var litt skiftende med et tynt skydekke på toppen, men likevel en flott tur på en av Norges mest kjente topper.

Les mer...
 
<< Start < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Neste > Slutt >>

Resultat 76 - 90 av 141
© 2024 ifriluft.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.