Startside arrow Vandring og Toppturer
Vandring og Toppturer
Storhornet (1589 moh) - lett topptur Skriv ut E-post
Trollheimen og Nordmøre
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 14. januar 2006

Storhornet ligger helt i østkanten av Trollheimen. Toppen er en populær skitopp med null innmarsj. Det er kun en jevn stigning opp og 900 høydemetere med nedkjøring som dessert. Mildværet i Trøndelag den siste tiden har tært hardt på vinterstemningen. Selv om det var nok snø i fjellet denne dagen var det lite som minnet om januar måned og midtvinters.

Les mer...
 
Kråkvasstind (1700 moh) Skriv ut E-post
Trollheimen og Nordmøre
Skrevet av Even Lillemo-Thorud fredag 06. januar 2006
Årets første topptur ble gjennomført i strålende vintervær på Trollheimens 10 høyeste topp, Kråkvasstind eller Sandåhøa som den også blir kalt. Utgangspunkt for turen var Bårdsgården i Storlidalen. Toppens relativt isolerte beliggenhet gjør utsikten fantastisk. Dovre i sør, kvasse Innerdalstinder i vest og kjente Trollheimen-topper i nord.

Les mer...
 
Okla (Snydda) (1580 moh) Skriv ut E-post
Trollheimen og Nordmøre
Skrevet av Even Lillemo-Thorud fredag 06. januar 2006

Etter en natt med over 17 blå grader utenfor teltet ble dagens turmål Snydda på Okla. Snydda er høyeste punktet på det flate toppartiet på Okla. En kort tur i antall kilometer, men nesten 1000 høydemetere lå og ventet på oss.

Les mer...
 
Øvre Fjellstul - stemningsfull nyttårsfeiring Skriv ut E-post
Blefjell/Vegglifjell
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 31. desember 2005
 Nyttårsskiftet ble som mange ganger før feiret på fjellet. Denne gangen skjedde det på turistforeningshytta Øvre Fjellstul. En gammel seter mellom Blefjell i sør og Vegglifjell i nord. Fortiden som seter gjør at hytta virkelig har sjel og det er lett å trives. Mye nysnø skapte også en god og vinterlig ramme til fjorårets siste og årets første fjelltur. Godt nytt år!

Les mer...
 
Tverrgrønut (1306 moh) - romjulstur i snøfokk Skriv ut E-post
Blefjell/Vegglifjell
Skrevet av Even Lillemo-Thorud tirsdag 27. desember 2005

2 dagerstur på søndre Store Blefjell med overnatting på Sigridsbu. Turværet på slutten av dette året har ikke vist seg fra sin beste side, men opplevelsene står ikke tilbake av den grunn. Minusgrader, snø og kuling gjør at andre ting kan stå i fokus, som f.eks uværsorientering.

Les mer...
 
Blenut (1213 moh) og Åklinut (1246 moh) Skriv ut E-post
Blefjell/Vegglifjell
Skrevet av Even Lillemo-Thorud tirsdag 20. desember 2005
 Dagen begynte fint, men skyene kom sigende fra sørvest og etter hvert forsvant toppene i skydekket. De to toppene ble likevell besteget selv om utsikten var lik null. Åklinut er kanskje den mest markante toppen på Blefjell med sin lett gjenkjennelige østside.

Les mer...
 
Russlirundhøe (1831 moh) Skriv ut E-post
Jotunheimen Øst
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 18. desember 2005
 Denne turen var i utgangspunktet ment som en topptur til Nautgardstinden. Været ville det dessverre annerledes og planene ble derfor forandret underveis. Snømangelen gjorde at vi ikke akkurat tilbakela enorme avstander, men topptur ble det likevel.

Les mer...
 
Storskarven (1171 moh) - over stokk og stein Skriv ut E-post
Sylan/Skarvan
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 03. desember 2005
Storskarven er den høyeste toppen nord i Skarvan og Roltdalen nasjonalpark. Skarvan er et spennende høyfjellsområde omkranset av vidstrakte uberørte trøndermyrer og glissen barskog. Turen startet ved Sildra.

Les mer...
 
Resfjellet (1161 moh) Skriv ut E-post
Trollheimen og Nordmøre
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 19. november 2005

Sesongens første skitur til Resfjellet nordøst for Trollheimen. God utsikt mot mange kjente Trollheimen-topper. Stedvis var det opp i mot en meter med ny løssnø noe som gjorde turen strabasiøs, men jeg fikk belønning i form av finfin utsikt, god vintersteming og en artig nedkjøring. Start og stopp ved Kåsan.

Les mer...
 
Litleskarven (1098 moh) - friske høstdager Skriv ut E-post
Sylan/Skarvan
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 23. oktober 2005
 Det har ikke blitt mange turene på fjellet denne høsten. Heldigvis tok jeg meg tid til to dager denne helgen, og fikk belønning i form av friskt høstvær og godt selskap. Turen denne gangen gikk til Skarvan med overnatting på Prestøyhytta. Skarvan er lite fjellområde øst for Selbu.

Les mer...
 
<< Start < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Neste > Slutt >>

Resultat 106 - 120 av 141
© 2024 ifriluft.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.