Startside arrow Vandring og Toppturer arrow Østlandet arrow Rondane arrow Veslesmeden (2015 moh) og Storsmeden (2016 moh)
Veslesmeden (2015 moh) og Storsmeden (2016 moh) Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud Sunday 14. August 2005
Etter at vi hadde vært på turnè i både Jotunheimen og Sunnmørsalpene måtte vi nesten få med oss en heim til. De to smedene i Rondane som ikke ble besøkt på Trolltinden-turen tidligere i sommer skulle avlegges et besøk. Dessverre fikk vi lite igjen i form av utsikt, men ryggen mellom de to toppene innbø på artig klyving tross det dårlige været.
Start ved parkeringen i kanten av Nasjonalparken ved Spranget. Ca 5 km med grusvei inn til Rondvassbu. Alle toppene hadde en liten tåkekalott, og vi innså at noen storslagen utsikt skulle bli vanskelig å oppdrive i dag. Videre på T-merket sti mot Dørålseter oppover mot Rondhalsen. T-merket sti også oppover mot Veslesmeden. Tåka hang på ca. 1800 meter. Vi møtte en del turgåere som kom ned fra toppen. Veslesmeden lå innpakket i tett tåke, så det var bare å ta fatt på "smedeggen". Ryggen mellom Vesle- og Storsmeden. Ryggen bød på artige utfordringer i form av fine klyvepartier over tre hammere fra laveste punkt på ryggen og opp mot Storsmeden. Det så ut som alle hammerene kunne unngås ved å gå til venstre (i retning Storsmeden).

På Storsmeden tiltok nedbøren og steinene begynte å bli sleipe. Konsentrasjon! Alle 2000-meterstoppene i Rondane var nå unnagjort. 10 stykker totalt. Returen via Kaldbekkbotn ble en tolmodighetsprøve p.g.a de sleipe steinene. Vi la kursen rett på Spranget og gikk utenfor sti i den slake nedoverbakken ned til Kluftin og Ula.

Kart med rute [Fullversjon]


  Bli den første til å kommentere denne artikkelen
RSS kommentarer

Kun registrerte brukere kan skrive kommentarer.
Vennligst registrer deg.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Forrige   Neste >
© 2019 ifriluft.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.