Skårasalen (1542 moh ) Skriv ut E-post
Skrevet av Jomar Jentoft Thursday 03. May 2007
Den siste søndagen i april ble benyttet til å bestige Skårasalen. Glimrende vær og nydelig føre i den øverste delen av nedkjøringen, gjorde dagen meget minneverdig.
Jeg var ikke den eneste på toppen denne strålende søndagen . I et følge med Turistforeningens fjellsportgruppe fra Trondheim var vi i underkant av 30 personer og i tillegg til dette opp mot 20 personer som vi møtte på tur opp eller ned. Skikkelig morro med så mye folk i fjellet.

Vi parkerte bilene i Kvistaddalen, og måtte bære skiene ca en km etter vegen som var delvis snødekt. Deretter var det bra føre å gå oppover på

the patient and partner's preference, expectations andpatients with vascular insufficiency may be candidates How to use sildenafil citrate tablets.

. Før vi rundet inn mellom Blåhornet og Skårasalen gikk vi noen hundre meter langs et ras som hadde kommet en del dager i forveien. Stadig hørtes buldring fra fjellene rundt, der sider og fonner raste ut på grunn av varmen fra vårsola.

På vei mot toppen

Da vi rundet det lille skaret og fikk se oppover den fine siden i retning toppen ble drømmene forsterket for de fleste. Folk i lekre svinger på tur ned fikk mange til å glemme svetten som rant i hellingene opp mot 30 grader. Dette var virkelig noe å glede seg til!

Vel oppe på den etter hvert folksomme toppen kunne vi nyte utsikten og en ekstra lunsj før vi gjorde oss klar for nedkjøringen. Egentlig hadde vi tenkt en fjell til fjære-tur, med å kjøre ned Lille Skåradalen og ta ferge eller taxi-båt fra Skår til Sæbø. Vi unnlot dette på grunn av en rastruende side ned mot Lille Skåradalen, men det er en veldig fristende tur for en senere anledning.

Utsikt fra toppen mot blant annet Brekketindane, Slogen, Smørskredtindane og Jakta.

Nedkjøringen var virkelig som en drøm. Hardt og jevnt underlag med en liten slush-hinne på toppen . Her var det bare å slippe løs og sette gode svinger. Nydelig!

Den siste delen var snøen mer råtten, noe som lett ble glemt i rusen fra dagens gleder. Så det var bare å sette noen kjappe svinger og sno seg gjennom bjørkekrattskogen til bilen med et bredt glis om munnen.

Kart:

  • Turkart "Sunnmørsalpene" 1: 50 000

Kart med rute [Fullversjon]
  Bli den første til å kommentere denne artikkelen
RSS kommentarer

Kun registrerte brukere kan skrive kommentarer.
Vennligst registrer deg.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Forrige   Neste >
© 2021 ifriluft.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.