Startside arrow Vandring og Toppturer arrow Midt-norge arrow Trondheim og omegn arrow Kveldstur til Jervfjellet (504 moh)
Kveldstur til Jervfjellet (504 moh) Skriv ut E-post
Skrevet av Mattis Myhre Wednesday 10. May 2006
Onsdag kveld tok Per Otto, Alf Kristian og undertegnede en kveldstur opp på Jervfjellet. En skikkelig skogstur med masse liv i skogen og flott utsikt og solnedgang. (15.05.06: Oppdatert med kart)
Vi kjørte inn til Saksvikvollen innenfor Jonsvatnet. Bilturen inn hit tar en snau halvtime fra Trondheim . Herfra skulle vi egentlig følge en sti som går innover, men denne mistet vi fort.. Dette førte til noen ekstra høydemeter og en litt bushete bekkedal, men likevel en fin variant innover. Terrenget er absolutt helt uten undervegetasjon nå som snøen akkurat har gått, og det er helt suverent å gå overalt. Overraskende nok, så er det heller ikke spesielt vått i terrenget for tida.

Vi kom oss etter hvert opp på ryggen som fører bort mot Jervfjellet. Her oppe er det helt snaut, og en flott utsikt. Det har vært utrolig disig i Trøndelag de siste dagene, så det var begrenset hvor langt vi så. Disen skaper på den annen side et veldig fint lys når sola er i ferd med å gå ned.

Toppen ble nådd etter en snau times løping inkludert en del småpauser og fotografering. En rypestegg skvatret av gårde i det vi nådde toppunktet, og satte prikken over i-en.

På veg ned igjen fulgte vi stien som var grei å finne fra denne retningen

Cardiovascularefficacy, relative safety and the rapidity of onset of How long does cialis last?.

. Vi løp også rett på en grotte hvos det visstnok hadde bodd en same for mange herrens år siden . Hula ble også brukt av ”gutta på skauen” under 2.verdenskrig.

På turen tilbake løp vi oss på to storfugler og en jerpe. Nå våkner skogen til liv!
Kart med inntegnet rute (utsnitt fra Mapsource)


  Bli den første til å kommentere denne artikkelen
RSS kommentarer

Kun registrerte brukere kan skrive kommentarer.
Vennligst registrer deg.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Forrige   Neste >
© 2021 ifriluft.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.