Startside

Login


Glemt passordet?

Hvem er online?

Statistikk

Brukere: 75
Nyheter: 243
Nettlinker: 109
Besøkende: 6553531
Urdadalsryggen - spennende ryggtravers fra Spiterstulen
Vandring/Toppturer - Jotunheimen Vest
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 23. august 2009
Urdadalsryggen er en spennende ryggtravers midt i hjertet av Jotunheimen. Turen starter enten fra Spiterstulen eller Leirvassbu. Fra Spiterstulen er det en innmarsj på 6-7 km i den meget lettgåtte Visdalen. På turen får man med seg 5 topper over 2000-meter. Hvis man går traversen fra nord, dvs. at man starter med Store Urdadalstind blir turen gradvis vanskeligere. Urdadalsryggen er stedvis luftig, og noen steder svært oppsrukket.

Les mer...
 
Fiske i Austheiane nord for Birtedalen
Jakt og fiske - Sørlandet
Skrevet av Even Lillemo-Thorud tirsdag 18. august 2009
Austheiane er et fjell-, hei- og skogsområde som strekker seg fra Dølemo i Aust-Agder i sør til Haukeli i Telemark i nord. Området er gjennomhullet av små og store vann, så området er egner seg utmerket for en fiske og loffetur. Terrenget kan til tider være ganske så uframkommelig, noe som vises godt på de stipulerte gangtidene mellom DNT-hyttene i området. I Austheiane må man ofte regne med å bruke flere timer på kun noen få kilometer i luftlinje.

Les mer...
 
Snotbreen - liten men oppsprukket bre under Snota
Isklatring og Bre - Trollheimen
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 29. august 2009
Trollheimen er ikke akkurat mest kjent for å være et isbre-eldorado. I Trollheimen ligger de største breene lengst mot sørvest i Innerdalen og Vinnufjell massivet. Lenger mot nord er antallet og størrelsene mindre. Breen under landemerket Snota er det imidlertid litt størrelse på. Innmarsjen fra Gråsjøen er relativt drøy sammenlignet med større breer i Bre- og Jotunheimen, men kjøreturen fra vårt utgangspunkt i Trondheim er tilsvarende raskere, så valget var derfor relativt enkelt denne helgen sent i august.

Les mer...
 
Gaustatoppen (1883 moh) - via nordvestryggen fra Selstali
Vandring/Toppturer - Hardangervidda
Skrevet av Even Lillemo-Thorud torsdag 31. juli 2008
De fleste av de ca. 30 000 som besøker Gaustatoppen hvert år tar den korteste veien fra Stavsro. Det finnes en rekke andre alternativer til ruter opp til en av Sør-Norges mest markante topper. Vi valgte nordvestryggen opp til toppen fra Selstali. Dette innebærer en travers av hele den umiskjennelige toppryggen fra nord til sør. Toppryggen er fri for de store utfordringene, men gir samtidig masse tid til å studere Norges videste utsikt. Fra toppen kan man se hele 50 000 km2 på klare dager.

Les mer...
 
Rago nasjonalpark - en uvanlig perle i Nordland
Vandring/Toppturer - Sulitjelma og omegn
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 13. august 2007
Sommeren er tid for de lengre turer. Da tenker jeg ikke i første rekke på antall kilometre, men antall sammenhengende dager på tur. Rago nasjonalpark var blitt utvalgt som sommerens mål. Et lite, men spesielt område som sammen med de store nasjonalparkene på svensk side danner Europa's største sammenhengende vernede område. Det ble en minnerik og solfylt uke i denne perlen av et område nord for Fauske. Store elver og fosser, og svært spesiell geologi gjorde at det ble en ny naturopplevelse på mange måter.

Kommentarer (5)

Les mer...
 
Havpadling utenfor Meløy i Nordland
Padling - Nord-norge
Skrevet av Per Otto Aursand fredag 29. juni 2007
Jeg anser meg selv mer som en skogens og fjellets mann enn en sjøulk, men dette med kajakkpadling syntes jeg så interressant ut. Derfor meldte jeg meg på et nybegynnerkurs for å lære den edle kunsten å velte og ikke minst komme seg ut av kajakken og opp igjen med livet i behold. Slik trening vil nok være gull verd om man skal ut på tur senere. Turen gikk til Meløya nord på Helgelandskysten med utsikt utover storhavet og Svartisens hvite vidder innenfor.

Les mer...
 
<< Start < Forrige 1 2 Neste > Slutt >>

Resultat 21 - 26 av 26
© 2024 ifriluft.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.