Startside arrow Turtips arrow Utstyrserfaringer
Utstyrserfaringer
Helsport vannpose Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 03. august 2008
Noen "dippedutter" er mer nyttige enn andre. Helsport vannpose er en av disse. Posen har en kapasitet på hele 10 liter. Dette gjør teltlivet litt enklere, og den gjør det samtidig mulig å overnatte et godt stykke unna en vannkilde. Det viktigste er kanskje at posen tar veldig liten plass, og med sine fattige 60 gram er det dermed ingen grunn til ikke å pakke den med i sekken.

Les mer...
 
Underlagsplate for Primus Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud lørdag 01. mars 2008
Vinterstid er det helt nødvendig å ha med seg et underlag for primusen hvis man overnatter ute. Hvis ikke forsvinner primusen fort ned i det hvite element. Jeg bruker en tynn plate av kryssfiner som underlag vinterstid. Underlagsplata er også noen ganger med sommerstid, da den gir et godt og stødig underlag for primusens ofte noe ustabile bein. På plata har jeg også festet en web-reim som fungerer som brenselsflaskeholder. Dette er et enkelt hjelpemiddel som gjør at primusen både står stødig og at alle komponentene er samlet på et sted.

Les mer...
 
Drag til Paris pulk/skibrett Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud søndag 02. desember 2007
I serien om modifikasjoner av det nokså populære Paris skibrettet eller pulk om man vil, har jeg nå kommet fram til tredje og siste del. Denne artikkelen omfatter hvordan man på en enkel måte lager et stivt drag til Paris pulken, pluss noen andre mindre forbedringer og modifikasjoner. Dette er nok ikke det rimeligste alternativet, men hvis man ikke har tenkt å lete land og strand rundt for å finne rimeligere løsninger er dette en god oppskrift. Tid er penger låter det som kjent.. Et vanlig fjellpulken drag med tilhørende dragfester ble benyttet.

Les mer...
 
Trekk til Paris pulk/skibrett Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud fredag 16. mars 2007
Det virker som om det er en del som etter hvert har skaffet seg et Paris skibrett. En enkel og billig pulk-løsning som er ypperlig på kortere vinterturer, tåler mye juling, men som ofte krever en del modifikasjoner før den fungerer optimalt. Jeg har modifisert mitt brett med et spesialdesignet pulktrekk. I denne artikkelen beskriver jeg hvordan dette ble gjennomført.

Les mer...
 
Rottefella hælløfter for fjellski Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud fredag 19. mai 2006
I og med at jeg ofte drar oppom en topp når jeg er på tur blir det mange bratte oppoverbakker som må forseres. Jeg har i lengre tid irritert meg over at ikke fjellskia mine var utstyrt med en hælløfter som kunne gjøre turen enda mer behagelig for ankelleddet. Sammen med en 10 mm oppbygningsplate har jeg testet ut Rottefellas hæløftere sammen med mine gamle Super Telemark bindinger.

Les mer...
 
Paris pulk/skibrett Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud mandag 13. februar 2006
Under min tur i Forolhogna prøvde jeg ut en Paris skipulk eller skibrett som det ofte kalles. Pulken er en billig løsning hvis man har behov for litt mere plass enn det storsekken tilbyr. Antall testdøgn var ikke allverden, men jeg fikk likevell et godt intrykk av produktet.

Les mer...
 
© 2024 ifriluft.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.