Midt-norge
Årets første jakttur! - Resfjellet Skriv ut E-post
Skrevet av Per Otto Aursand mandag 18. september 2006
Endelig er rypejakta i gang! Årets første tur gikk til de høyeste toppene i Meldal for å jakte på fjellrypa. Forventningene var små da bunnåret i fjor nok ville sette sitt preg på bestanden også i år. Det var også relativt dødt i fjellet, men i løpet av jaktdagen fikk vi da sett 14 fjellryper og 5 harer. Etter våre ”herjinger” var det fortsatt like mange harer og 11 fjellryper igjen…

Kommentarer (2)

Les mer...
 
Markfiske etter laks i Namsen Skriv ut E-post
Skrevet av Per Otto Aursand torsdag 13. juli 2006

Namsen er en av Norges beste lakseelver, og har sitt utspring i Børgefjell-området før den møter sjøen ved Namsos. De nederste 7 milene av elva er lakseførende, og hvert år kommer folk fra hele Europa hit for å fiske. Jeg er i den heldige posisjon å ha slekt med fiskerett i elva like ved Grong, og bruker hver sommer å prøve fiskelykken med markfiske her. Denne beretningen er fra en fisketur 14. juli 2006.

Les mer...
 
På jakt etter sjøørreten Skriv ut E-post
Skrevet av Mattis Myhre mandag 08. mai 2006

De siste par-tre årene har jeg hver vår hatt en eller to turer for å prøve å få fatt i et (eller flere) eksemplarer av denne gode matfisken. Ikke bare er den god, men den er også en rasende artig fisk å få på kroken. I år gikk første tur til Byneset i Trondheimsfjorden.

Les mer...
 
Isfisketur i Brungmarka Skriv ut E-post
Skrevet av Per Otto Aursand søndag 09. april 2006

Da jeg og Alf Kristian fant ut at vi hadde noen dager til overs først i påska, tok vi oss en rolig tur med bålfyring, isfiske og overnatting under åpen himmel inne i Brungmarka. Brungmarka ligger like sør for Trondheim og er et fint lite turområde som passer fint for dagsturer og kortere overnattingsturer. Her kan man finne roen, rusle litt rundt, fyre seg et bål og bare slappe av. Her finnes rype, tiur, elg og ikke minst mye fin ørret i de mange små fiskevannene.

Les mer...
 
© 2024 ifriluft.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.