Startside arrow Jakt og fiske arrow Midt-norge arrow Årets første jakttur! - Resfjellet
Årets første jakttur! - Resfjellet Skriv ut E-post
Skrevet av Per Otto Aursand Monday 18. September 2006
Endelig er rypejakta i gang! Årets første tur gikk til de høyeste toppene i Meldal for å jakte på fjellrypa. Forventningene var små da bunnåret i fjor nok ville sette sitt preg på bestanden også i år. Det var også relativt dødt i fjellet, men i løpet av jaktdagen fikk vi da sett 14 fjellryper og 5 harer. Etter våre ”herjinger” var det fortsatt like mange harer og 11 fjellryper igjen…
Fredag kveld dro jeg og Mattis opp til foten av fjellet, og la oss til under åpen himmel da det var gode 12 grader kl 8 på kvelden . Utsikt mot toppene i Trollheimen, bålbrenning og stjerneklar himmel. Alt lovet godt for neste dag.

Natt under åpen himmel
Natt under åpen himmel

Kl. 05.30 galte Nokia-hanen. Det var fortsatt mørkt, men i løpet av en halv time var det skytelys. Kl. 06.50 kom sola snikende over horisonten i nordøst

maintain your erection to completion ofenter the arena will need to meet not only the above How to get viagra.

. Mens den røde solskiva seg sakte oppover og gradvis ble gulere lettet den første rypa like over og til høyre for meg. Litt overrasket og overlumpet blir man alltid når sesongens første rype letter, og man vet at hvis man holder hode kaldt vil den snart ligge i sekken. Det var nesten så jeg ble forbauset da den klappet sammen vingene, og falt ned stein død 30 meter framme. Bedre start på jakta kan man vanskelig tenke seg; årets første rype i soloppgang!

Fjellrype i soloppgang

Fram til lunsjtid så vi 4 ryper, derav måtte en bøte med livet. Etter lunsj ble det en lang dødperiode da vi beveget oss lavere i terrenget. Til slutt bestemte vi oss for å prøve toppene igjen, og det viste seg å være et smart trekk. Like smart var det ikke å stoppe uoppmerksomt i et skard å småprate om videre progress. Etter 5 minutter mens jeg stod med kameraet i hendene og fotograferte noen skyer lettet 6 ryper i urda rett ved siden av! Og de var ikke snauere enn at de fløy rett over hodet på meg mens jeg hev fra meg kameraet og fiklet opp hagla, men for sent… Ergelig når det er så lang mellom sjansene.

To fornøyde jegere, dvs. begge har rype i sekken;)

Senere hadde vi nærkontakt med flere harer uten at disse kom nevneverdig nærmere de evig jaktmarker. Resultatet for dagen ble derfor 3 fine fjellryper, og med tanke på den lave bestanden var det kanskje like greit at resten fikk leve videre . Når dette skrives er to av rypene allerede blitt speket, og skal tjene som snacks på kommende høstturer!
  Kommentarer (2)
RSS kommentarer
Skrevet av Mattis Myhre, on 13-10-2008 21:23
Hei, 
 
Beklager litt seint svar. Jakta foregikk på Resfjellet. Fint område som kan anbefales! Vær imidlertid oppmerksom på turister tidlig på høsten! 
 
mvh Mattis
Skrevet av Eivind, on 02-10-2008 21:59
Så ut som en fin tur, kan jeg spørre om hvilket fjell dere var på?

Kun registrerte brukere kan skrive kommentarer.
Vennligst registrer deg.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
Neste >
© 2022 ifriluft.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.