Startside arrow Vandring og Toppturer arrow Vestlandet arrow Jotunheimen Vest arrow Uranostind (2157 moh) og Slingsbytinden (2026 moh)
Uranostind (2157 moh) og Slingsbytinden (2026 moh) Skriv ut E-post
Skrevet av Even Lillemo-Thorud Saturday 13. August 2005
 Utsikten var ikke akkurat på topp når vi startet ved Koldedalsvatnet med kurs for Uranostind. Toppen ble besteget via normalruta, dvs. via Uranosbreen og opp nordryggen. Slingsbytinden som ligger rett nord for Uranostinden ble også besøkt. Nysnø på toppene over 1900 meter.
Dagen etter turen til Falketind la vi i vei mot Uranosbreen og Uranostinden. Været var ikke all verden, og skyene hang et godt stykke nedover fjellsidene. Utgangspunktet for turen var anleggsveien inn til Koldedalsvatnet. Videre på T-merket sti mot Uradalsvatnet før vi tok av oppover mot Uranosbreen og innsteget i den sørlige brekanten . Herfra videre på våt snø inn til bandet mellom Slingsbytinden og toppryggen på Uranostind. I bandet satt vi fra oss sekkene og tok en rask bestigning av Uranostinden i tåka

Lifting and carrying objects What is sildenafil? specific patient profiles, at the discretion of the.

.

Vell nede igjen ved sekkene tok vi turen oppom Slingsbytinden. Toppen er uten navn på 1: 50 000 kartet, men like fullt en 2000-meters topp. På toppen av Slingsbytinden lettet tåka et øyeblikk og vi fikk et lite innblikk i toppens enorme utsikt mot Falketind og Stølsnostind i sørvest. Returen skjedde samme vei.


Uranosryggen sett fra veien ved parkeringsplassen ved Koldedalsvatnet .


Slingsbytinden sett fra Uranostinden


Falketind sett fra sørenden av UranosbreenKart med rute


Oversiktskart [Fullversjon]  Bli den første til å kommentere denne artikkelen
RSS kommentarer

Kun registrerte brukere kan skrive kommentarer.
Vennligst registrer deg.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Forrige
© 2021 ifriluft.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.